Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Blazonul familiei Sturdza: o cruce încolăcită de un şarpe. Simbol ocult sau apartenenţă la aristocraţia reptiliană?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankFamilia Sturdza este una dintre cele mai vechi şi prestigioase familii aristocrate din România (cu ascendenţi până în sec. XVI). A dat domnitori (Mihai Sturdza Vodă, Ioniţă Sturdza Vodă, Mihai Sturdza Vodă), dregători (Ioan Sturdza, Matei Sturdza, Ioan Sturdza), miniştri (Mihai Sturdza, Dimitrie Sturdza) şi oameni de cultură (Olga Sturdza). Descendenţi ai acestei ilustre familii trăiesc şi astăzi.

Familia Sturdza a avut mai multe ramuri, printre care amintesc ramura Sturdza-Miclăuşeni. Aceasta, prin reprezentantul ei cel mai de seamă, George Sturdza-Miclăuşeni, a construit între 1880 şi 1904 celebrul castel de la Miclăuşeni, aflat în judeţul Iaşi. Un castel superb (de altfel), pe care vi-l recomand să-l vizitaţi. Într-una din laturile castelului se găseşte şi blazonul familiei Sturdza: un leu care ţine între labe o sabie, iar lângă acesta se găseşte o cruce…încolăcită de o şarpe! Ce naiba? Crucea este simbolul sfânt al creştinităţii, iar şarpele este un simbol ocult al…diavolului, aşa cum spuneam în acest articol din 2011: Sarpele, zeul pamantului, zeul doctorilor si simbolul diavolului. Citez din el:

Şarpele este, în acelaşi timp, o fiinţă mitică foarte mare şi lungă, înzestrată cu gândire şi cu o fire rea. În Biblie (Facerea 3), diavolul însuşi ia forma unui şarpe. În mod curios, Eva nu se sperie de el, ceea ce a dat unor scriitori motiv să presupună că, probabil, a apărut sub forma unui bărbat frumos, numit Lucifer, un alt nume pentru diavol. Există o tradiţie apocrifă care spune că Lucifer a avut o aventură cu Eva, dupa care ea l-a născut pe Cain. Aceasta ar fi explicaţia pentru caracterul perfid al lui Cain. Predecesorul mitologic al şarpelui este zeul sumerian Enki, babilonianul Ea, zeul care stăpâneşte pământul şi, o dată cu el, viaţa tuturor creaturilor.

Aşadar, ce caută un evident simbol ocult (şarpele) în blazonul familiei Sturdza, mai ales combinat cu simbolul creştin al crucii? Vrea să ne sugereze faptul că şarpele (Lucifer) va învălui şi va învinge crucea (adică pe Hristos)? Sau acest blazon vrea să demonstreze că familia Sturdza aparţine familiilor reptiliene, împreună cu alte familii aristocrate din lume?

P.S. Pozele din articol îmi aparţin, fiind realizate în timpul unei vizite la castelul Miclăuşeni în aprilie 2011.

blank


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu