Lilith chiar a fost prima soţie secretă a lui Adam? Posibila ei legătură cu extratereştrii Anunnaki


Dincolo de orice umbră de îndoială, una dintre cele mai de rău augur și sinistre entitățe presupus supranaturale este Lilith. O creatură malefică şi care există din timpuri imemoriale; ea este asociată cu sexul, reproducerea, furtul nou-născuților și nașterea de monstruozități jumătate umane – jumătate demonice. Lilith este un lucru hidos ale cărui origini pot fi urmărite până în Mesopotamia antică și tradiția sumeriană.

De unde vin poveștile lui Lilith? De la oamenii din Mesopotamia, în special sumerieni și babilonienii. Ambele culturi au avut credințe puternice în demoni puternici și manipulatori, care nu doreau altceva decât să chinuie și să distrugă rasa umană. O mare parte din tradițiile timpurii ale culturii mesopotamiene susțineau că demonii feminini provocau în special frică. Ele se furişau în dormitoarele bărbaților în timpul nopții, implicându-se în relații sexuale sălbatice. Pentru victimă, experiența era mai mult terifiantă decât incitantă.

Una dintre cele mai cunoscute figuri care a exploatat legendele mesopotamiene a fost Reginald C. Thompson, un aventurier și explorator englez, a cărui carte din 1903, „Devils and Evil Spirits of Babylonia”, adică „Diavolii şi spiritele malefice ale Babilonului” descrie o serie de creaturi ostile și supranaturale de care babilonienii se temeau. Una dintre aceste creaturi era o entitate feminină de proporții demonice: Lilith.

Există însă un motiv pentru care Lilith a fost asociată cu povestea lui Adam și a grădinii Edenului. Totul se datorează faptului simplu că Biblia oferă două versiuni ale creației omului, care sunt în conflict notabil una cu cealaltă. Geneza 1:26-27 ne spune că Dumnezeu a adus împreună primul bărbat și prima femeie. Formularea este următoarea: „Şi a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!” Şi a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat şi femeie”.

Însă, Geneza Cap.2 ne spune o poveste diferită: Dumnezeu l-a creat mai întâi pe Adam, dar apoi a ales să-l anestezieze și să folosească una dintre coastele lui (ale lui Adam) pentru a crea o femeie. A fost, desigur, Eva. În mod clar, ambele scenarii nu pot fi corecte. Fie Adam și Eva au fost creați împreună, fie Eva l-a urmat pe Adam. Care versiune a fost? Nu pot fi ambele. Sau ar putea? Posibil, da.

Astfel, s-a postulat o teorie că ambele versiuni erau corecte, și dintr-un motiv specific: Eva nu a fost prima soție a lui Adam. Învățăturile iudaice sugerează că atunci când – după cum ne spune Geneza 1:26-27 – Dumnezeu a modelat bărbatul și femeia împreună, într-o manieră unitară, El a făcut exact asta. Dar, deși bărbatul era Adam, femeia nu era Eva. A fost o femeie care a devenit prima soție a lui Adam, deși nu a fost identificată ca atare până în epoca medievală, când s-a dezvăluit că era nimeni alta decât Lilith. Se pare că Adam – sugerează învățăturile evreiești – nu a fost mulțumit de Lilith și ea a fugit din Eden, pentru a nu se mai întoarce niciodată. Apoi, drept consecință, Dumnezeu i-a oferit lui Adam o nouă soție: Eva, născută din coasta lui Adam.

Într-o lucrare străveche dintre sec. VIII – XI, „Alfabetul lui ben Sirach”, ni se povesteşte relaţia dintre Adam și Lilith. După ce Dumnezeu l-a creat pe Adam, care era singur, El a spus: „Nu este bine ca omul să fie singur”. El a creat, de asemenea, o femeie, pe pământ, așa cum l-a creat pe Adam însuși, și a numit-o Lilith. Adam și Lilith au început imediat să se certe. Ea a spus: „Nu mă voi culca cu tine dedesubt”, iar el a spus: „Nu mă voi întinde sub tine, ci doar deasupra. Căci tu ești aptă doar să fii în poziția de jos, în timp ce eu trebuie să fiu deasupra”. Lilith a răspuns: „Suntem egali unul cu celălalt, din moment ce am fost amândoi creați din pământ”.

Când Lilith a văzut că nu se înţelege cu Adam, a fugit. Adam s-a rugat în fața Creatorului Său: „Suveran al Universului! Femeia pe care mi-ai dat-o a fugit”. De îndată, Dumnezeu a trimis pe trei îngeri să o aducă înapoi. Dumnezeu i-a spus lui Adam: „Dacă ea acceptă să se întoarcă, ceea ce s-a făcut este bun. Dacă nu, ea trebuie să permită ca o sută dintre copiii ei să moară în fiecare zi”. Îngerii l-au părăsit pe Dumnezeu și au urmărit-o pe Lilith, dar femeie n-a vrut să se întoarcă. Ea a fost de acord ca o sută dintre copiii ei să moară în fiecare zi. În consecință, în fiecare zi pier o sută de demoni și, din același motiv, scriem numele îngerilor pe amuletele copiilor mici. Când Lilith le vede numele, își aduce aminte de jurământul ei, iar copilul îi revine.

Deși mulți creștini neagă povestea conform căreia Adam a avut o soție înainte de Eva, există indicii bune că Lilith să fi existat. Însă, printre vechile legende ale sumerienilor, există o referire la Lilith ca fiind și soția lui Enlil, unul dintre extratereştrii Anunnaki care a modelat rasa umană.

Să ne reamintim că, la fiecare 24 de ore, numai puțin de 100 dintre descendenții lui Lilith ar trebui să moară. Aceasta înseamnă că Lilith a fost plasată într-o poziție de a fi nevoită continuu să-și repopuleze familia. Și cum făcea asta? Vizitând casele bărbaților adormiți și furându-le sperma. Existau două mijloace prin care Lilith făcea asta: una era ca Lilith să facă sex în timp ce victima ei se afla într-o stare de somn profund și ca urmare să rămână însărcinată. Celălalt era să culeagă materialul seminal al bărbaților care se masturbaseră. Să interpretăm aceste scenarii la propriu? Însă, mai există o altă posibilitate a legendei: dacă Lilith a fost una un extraterestru Anunnaki (sau, cel puțin, a fost legată de ei prin căsătoria cu Enlil)? Dacă ea a îndeplinit o sarcină de a colecta sperma umană, în mod ascuns, în toiul nopții? În acest scenariu, vechile legende au o bază în realitate, dar nu în ceea ce privește chestiunile demonice. Este posibil ca Lilith să fi fost nimic altceva decât o metaforă convenabilă pentru o femeie Anunnaki ambițioasă, care avea ca preocupare manipularea genetică continuă a speciei umane.


Lasă un comentariu