Deţin americanii „elicoptere militare psi”, cu ajutorul cărora pot învinge voinţa de luptă a inamicilor?


În timpului războiului din Golf dintre 1990-1991, dintre Irak şi o coaliţie militară condusă de SUA şi de aliaţii ei occidentali, au avut loc câteva întâmplări care dezvăluie armele extrem de avansate deţinute de americani.

Astfel, pe CNN se dădea un reportaj, în care un jurnalist spunea că tocmai se întorsese din Kuweit, unde călătorise cu o patrulă militară. Ei au observat la un moment dat o patrulă de irakieni pe cealaltă dună de nisip. Deodată, apăru un elicopter american care i-a survolat pe irakieni. Până ce elicopterul a ajuns la duna de nisip unde se aflau irakienii, ei îşi ridicaseră deja mâinile şi se predaseră. Acest eveniment este cel puţin straniu. Era vorba, totuşi, de irakieni care au luptat în împotriva Iranului vreme de opt ani. Cum de s-au predat atât de uşor?

Apoi, atunci când generalul de brigadă Neil a fost intervievat de BBC, reporterul l-a întrebat despre planurile sale privind scoaterea irakienilor din buncărele pe care germanii le construiseră special pentru aceştia. Se ştia că aceste buncăre erau foarte solid construite, astfel încât întrebarea era pe deplin justificată. Buncărele militare irakiene aveau pereţi extrem de groşi, şi chiar după un bombardament masiv, ele puteau rezista. Erau capabile să reziste chiar şi după aruncarea unei bombe atomice!

Generalul Neil a spus: „Vom folosi elicoptere psi…”, după care se opri brusc, tuşind. Ca şi cum, fără să vrea, era pe punctul de a se da de gol, spunând ceva ce nu trebuia să afle publicul. După o aşa zisă „tuse”, generalul american spuse: „Mă scuzaţi, vom aduce elicopterele cu sisteme PA (public address) şi astfel îi vom scoate afară.”

Probabil că generalul ar fi vrut să spună adevărul, ceva de genul „elicoptere cu emisii psihologice”, un anumit tip foarte secret de elicoptere, dar apoi a înlocuit cu „elicoptere cu sisteme PA”.


Lasă un comentariu