Rabinul Libiei a rămas şocat ce-a văzut în galeriile subterane secrete ale Vaticanului!


Unul dintre cei mai mari rabini din secolul al XX-lea a fost rabinul-șef al Libiei, rabinul Yitzchak Chai Bozovka. În 1929, regele Italiei, Vittorio Emanuel al III-lea, a venit la Tripoli pentru o vizită regală. Libia era atunci sub stăpânire italiană, iar evreii din oraș au făcut un banchet uriaș, potrivit pentru un rege, cu iubitul lor rabin-șef în frunte. Rabinul Bozovka a făcut o impresie foarte bună asupra monarhului italian, și, înainte ca regele să se întoarcă la Roma, acesta l-a invitat pe rabin să participe la nunta fiului său, prințul.

Un an mai târziu, în 1930, rabinul a primit invitația regală. La început, a refuzat să meargă din cauza slăbiciunii, dar, până la urmă, a fost totuşi convins. Când a ajuns la Roma, rabinul libanez a fost tratat ca un împărat. Când ceremoniile s-au încheiat, regele l-a întrebat pe rabin dacă ar putea face ceva pentru el. Bozovka a răspuns că ar dori atât de mult să vadă vasele sfinte ale Templului Evreiesc, aflate în beciurile Vaticanului. Regele italian s-a dus la papă, pentru a-l convinge să-l lase pe rabin; papa a acceptat, cu condiția ca rabinul să fie singur.

Rabinul a coborât treptele Vaticanului, intrând într-un labirint ascuns de galerii antice. După ce a ajuns în sfârșit la intrarea în galeriile subterane, el a văzut ceea ce a văzut și, aşa cum s-a scris mai târziu, a văzut „destul”, nefiind capabil să mai vadă nimic altceva. Apoi, s-a întors rapid și, practic, a fugit din clădire. La ieșirea din galerii, studenții rabinului au fost șocați să constate că faţa lui strălucea de fapt. Din acea zi înainte, rabinul s-a abţinut să mai vorbească ceva, până când a murit pe 21 februarie 1930, 40 de zile mai târziu.

Dar, oare ce-a văzut rabinul în galeriile subterane ale Vaticanului?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock