EXCLUSIV! Ocultista Madame Blavatsky şi misterioasa carte din Tibet „Stanţele de la Dyzan” – ce relevă secrete de pe alte planete, vechi de sute de milioane de ani


Într-un articol scris în 2013 – Misterioasele texte din “Cartea lui Dzyan”: Cine sunt “Cei şapte Primordiali?” Dar “Taţii noştri”? Sau “Numărul Unic”? – vorbeam despre o carte misterioasă, intitulată „Cartea lui Dyzan” sau „Stanţele de la Dyzan”. Cea care a făcut celebră această carte este H.P. Blavatsky (Madame Blavatsky), cunoscuta ocultistă, creatoarea Societăţii Teosofică.

În acest text (se pare extrem de vechi) se vorbeşte despre „Fii ai Focului”, nume care, în Orientul antic, erau atribuite anumitor „Fiinţe Spirituale Superioare” venite din Spaţiu. Iată două versete din Stanţa IV, întru totul semnificative:
„1. Ascultaţi, o, Fii ai Pământului. Ascultaţi pe Fiii Focului, Instructorii voştri. Aflaţi un lucru important: nu există nici primul şi nici ultimul; căci totul este Numărul Unic, ieşit din Non-număr.
2. Aflaţi ceea ce noi – cei ieşiţi din Cei Şapte Primordiali, noi, care suntem născuţi din Flacăra Primordială – am aflat de la Taţii noştri.”

Totuşi, primul care a făcut referire la „Stanţele de la Dyzan” este astronomul francez Bailly, la sfârşitul secolului al XVIII-lea, care ar fi spus despre această carte din India că ar proveni de pe planeta Venus. Francezul Louis Jacolliot, în secolul al XIX-lea, pare să fi fost primul care a botezat cartea ca „Stanţele de la Dzyan”.

Doamna Blavatsky trăia în Egipt cu un magician de origine coptă. Acesta îi revelează existenţa unei cărţi blestemate foarte periculoase, pe care o învaţă s-o consulte prin clarviziune. Originalul, potrivit magicianului, se află într-o mănăstire din Tibet. Cartea se numeşte „Stanţele de la Dzyan”. După magicianul copt, lucrarea revelează secrete care provin de pe alte planete, referitoare la o istorie veche de sute de milioane de ani.

Între timp, doamna Blavatsky scrie mai multe cărţi – „Doctrina secretă”, „Isis dezvăluită”, „Simbolismul arhaic al religiilor” – care relevă o cultură imensă ce merge de la lingvistică (este prima care studiază semantica sanscritei arhaice) până la fizica nucleară, trecând prin toate cunoştinţele epocii sale, ale epocii noastre, plus câteva ştiinţe care rămâne încă să fie inventate. De unde avea doamna Blavatsky cunoştinţe atât de avansate, deşi nu a făcut studii de specialitate? Aceasta a pretins întotdeauna că informaţiile îi proveneau de la „Stanţele de la Dzyan”, pe care le consultase mai întâi de la distanţă şi din care primise ulterior un exemplar în India.

Scăpată miraculos dintr-o explozie a unei nave şi supravieţuind unei tentative de asasinat, doamna Blavatsky organizează o conferinţă de presă pentru a prezenta „Stanţele de la Dzyan”, gândindu-se că toate nenorocirile i se trag de la această carte miraculoasă. Dar manuscrisul dispare. Dispare dintr-un seif, modern pentru epoca aceea, care se afla într-un mare hotel. Doamna Blavatsky este atunci pe deplin convinsă că luptă împotriva unei societăţi secrete extrem de puternice.

Totuşi, doamna Blavatsky probabil că îşi făcuse o copie a cărţii, căci ea a tradus textul în limba engleză, originalul fiind scris într-o limbă numită Senzar, de care n-a auzit nimeni vorbindu-se nici înainte, nici după aceea. Această traducere va apare în 1915 la Hermetic Publishing Company din San Diego, Statele Unite, cu o prefaţă de Dr. A.S.Raleigh.

Întrebarea care se pune e următoarea: chiar a fabulat Madame Blavatsky despre această carte misterioasă sau chiar ea există şi în ea se găsesc informaţii incredibile provenite din alte civilizaţii trecute din sistemul nostru solar?


Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock