Piramidele din Antarctica, descoperite în 2013, chiar au 100 de milioane de ani vechime, fiind construite de o civilizaţie necunoscută?


Antarctica nu a fost întotdeauna un continent glaciar pustiu. Acest lucru i-a determinat pe unii oameni de știință să creadă că sub gheață există resturi ale prezenței umane, ca de exemplu urme ale unor presupuse piramide antice din Antarctica, mult mai vechi decât cele din Egipt.

Primele știri oficiale despre piramidele „create de oameni” din Antarctica au apărut pe Internet în 2013. Apoi, în 2016, primele fotografii a trei piramide antarctice au circulat în spaţiul on-line, provocând o adevărată senzaţie. Conspiraţioniştii au venit imediat cu nenumărate teorii, unii sugerând că piramidele aveau 100 de milioane de ani vechime și au fost create de cele mai vechi civilizații de pe Terra, care locuiau odată pe Antarctica.

Deşi se presupune că abia în zilele noastre s-au descoperit piramidele antarctice (ca urmare a aplicaţiei Google Maps), totuşi cea mai veche mențiune a unui obiect în formă de piramidă datează din expediția britanică a Antarcticii, desfășurată între 1910-1913. Expediția Terra Nova, așa cum este cunoscută, a fost condusă de căpitanul britanic Robert Scott. El a vrut să fie prima persoană care să ajungă la Polul Sud al Pământului.

Echipa lui Scott a ajuns în cel mai sudic punct al planetei noastre pe 17 ianuarie 1912. Dar, spre dezamăgirea sa, a descoperit că norvegianul Roald Amundsen fusese acolo cu doar câteva săptămâni mai devreme.

Cu toate acestea, ca premiu de consolare, exploratorii britanici au găsit ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „piramidă”. Este un mic munte în partea de vest a ghețarului Köttlitz. Și totuși, nu s-a spus prea multe despre această descoperire, piramidele antarctice devenind subiect de senzaţie abia 100 de ani mai târziu.

Cele trei obiecte care arată ca niște piramide (văzute în imaginea din satelit de mai sus) fac parte din lanțul muntos Ellsworth, descoperit de pilotul american Lincoln Ellsworth în timpul zborului său din 23 noiembrie 1935. Înălțimea obiectului central este de 1265 metri. Oficial, oamenii de ştiinţă spun că nu este vorba de piramide, făcute de vreo civilizaţie străveche antarctică, ci un fenomen natural, şi anume înghețul, dezghețul și vânturile puternice care ar fi dat cel mai probabil munților forma lor piramidală actuală.

Cu toate acestea, cei care susţin existenţa piramidelor antarctice, spun că istoria umană ar trebui rescrisă, astfel de descoperiri trebuind să ne schimbe complet înțelegerea trecutului. Dar, sunt unii care susţin că au mai multe dovezi care arată că ar exista o întreaga conspiraţie prin care autorităţile încearcă să ascundă dovezile existenței mai multor piramide și, de aceea, anumite zone de pe Google Maps sunt neclare / blurate.

Originea presupuselor piramide din Antarctica a fost discutată și într-unul dintre episoadele celebrului serial de televiziune „Ancient Aliens”. În episodul pilot din Sezonul 11, experții s-au îndoit că aceste piramide ar avea o origine artificială.

Totuşi, în 2009, o echipă de oameni de știință a descoperit particule de polen în gheața din Antarctica. Acest lucru sugerează că palmierii au crescut odată acolo, ceea ce ar însemna că temperaturile atingeau odată şi peste 30° C în Antarctica. Aşadar, n-ar fi exclus ca o viaţă bogată să fi existat odată în Antarctica, şi, astfel, civilizaţii străvechi necunoscute să fi populat odată acest continent glaciar.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO