De ce se revoltă sârbii zilele acestea? Sunt implicate şi forţe străine?


De 2 zile, mii şi zecii de mii de manifestanţi protestează în Belgrad, capitala Serbiei. De ce? Protestarii acuză modul defectuos în care guvernanţii au gestionat criza medicalo-economică legată de noul coronavirus. Pentru aceasta, guvernul de la Belgrad intenţiona să reintroducă starea de urgență în fiecare weekend, pentru a ține sub control pandemia, dar a revenit asupra deciziei după reacția furioasă a cetățenilor.

Numărul infectărilor zilnice cu noul coronavirus a crescut foarte mult în ultima perioadă în Serbia. Dacă pe 1 iunie erau 18 cazuri noi descoperite, în ultimele zile sunt peste 300 pe zi.

Totuşi, preşedintele Serbiei spune că de vină pentru proteste nu e noul coronavirus, ci forţe externe care vor să destabilizeze ţara. „Protestul a fost foarte bine planificat. O parte din aparatul nostru de securitate nu și-a făcut treaba pentru că ulterior am descoperit implicarea unor alte forțe, nu doar infracționale, ci și din afara țării, mă refer la servicii de informații străine”, a declarat Aleksandar Vucic, președintele Serbiei.

P.S. Nu neg că ar putea fi şi o implicare externă – pentru că întotdeauna sunt forţe externe care vor să destabilizeze o ţară. Dar, de data aceasta, cred mai degrabă că lumea s-a săturat de incompetenţa politicienilor şi, în plus, nu mai doreşte să le fie restricţionate libertăţile…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock