Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Radioactivitate mare în vestul Pakistanului: de ce ruşii s-ar fi apucat după 21 de ani să facă din nou teste nucleare?

159

blankConform site-ului Dawn.com, a fost semnalată o creşetre a radioactivităţii generale din atmosferă în partea de vest a Pakistanului, ca urmare a exploziilor nucleare din fosta Uniune Sovietică, a anunţat Comisia Pakistaneză de Energie Atomică. Creşterea radioactivităţii a fost detectată în oraşele Lahore şi Quetta în zile diferite. Creşterea medie a radioactivităţii din atmosferă în Pakistanul de vest a fost cu 50% mai mare decât nivelul normal.

Pe de altă parte, în estul Pakistanului n-a fost semnalată nicio creştere a radioactivităţii, acest lucru datorându-se probabil curenţilor de aer din sud-vest care au împiedicat urmele radioactive să ajungă şi în răsărit.

P.S. Iată o ştire importantă (cred eu), dar puţin băgată în seamă de mass-media internaţională. Pakistanul este situat foarte aproape de fostele republici sovietici, Tadjikistan şi Uzbekistan. Testele nucleare nu au mai fost efectuate de ruşi (cel puţin oficiali) de peste 20 de ani, ultimul test nuclear al fostei Uniuni Sovietici având loc în anul 1990. În 1996, ONU a adoptat un Tratat de interzicere totală a experimentelor nucleare, prin care toate puterile nucleare s-au angajat să nu mai efectueze teste cu arme nucleare. Totuşi, ultimul test nuclear a avut loc în anul 2009 în Coreea de Nord.

Deşi în comunicatul Comisia Pakistaneză de Energie Atomică se spune că radioactivitatea mare este efectul exploziilor nucleare trecute, n-ar fi exclus ca el să se datoreze şi unei explozii nucleare recente. Dacă radioactivitatea crescută din vestul Pakistanului se datorează vreunui test nuclear realizat de Rusia în anul acesta, acesta ar fi un lucru foarte grav, căci s-ar dovedi că Rusia a încălcat tratatul ONU. Pe de altă parte, întrebarea care se pune este următoarea: de ce ruşii s-ar fi apucat din nou să efectueze teste cu arme nucleare? Simt ei vreo ameninţare şi se pregătesc de vreun război?

Orgoni Crystal