Alertă: Texasul s-ar putea desprinde de SUA, dacă s-ar ajunge la un „punct care este fără speranţă” – spune senatorul texan Ted Cruz. „Ne vom lua înapoi NASA şi petrolul!”


Senatorul texan Ted Cruz a descris recent un posibil plan de secesiune pentru Texas, dacă „lucrurile devin fără speranță” în Statele Unite, scrie site-ul msn.com. Apărând la Universitatea Texas A&M, Cruz a fost întrebat de un tânăr din audiență care ar fi cea mai bună cale de acțiune dacă statul Texas ar decide să se desprindă de restul țării. Cruz a răspuns că a înțeles „sentimentul din spatele întrebării”, dar nu este pregătit ca separarea să aibă loc chiar acum.

„Cred că Texas are o responsabilitate față de țară și nu sunt pregătit să renunț la America. Iubesc această țară”, a spus el, stârnind aplauze din partea mulțimii. „Noi cei din Texas suntem nesăbuiți, nu suntem timizi, uneori suntem mai puternici decât viața”, a continuat Cruz. „Texasul este, chiar acum, o forță uimitoare care împiedică America să cadă în prăpastie, menținând America întemeiată pe valorile care au construit această țară”.

Dar senatorul a spus că ar putea fi influențat să facă acest lucru dacă anumite lucruri s-ar schimba. „Dar, dacă democrații (n.a. – Partidul Democrat din SUA) distrug în mod fundamental țara, dacă distrug Curtea Supremă, dacă fac din Washington DC un stat, dacă federalizează alegerile și extind masiv frauda alegătorilor, se poate ajunge la un moment, care este fără speranță”, a spus Cruz. „Dar, încă nu suntem acolo”.

„Însă, dacă vine un moment care este fără speranță, atunci cred că trebuie să ne luăm NASA, să ne luăm armata și să ne luăm petrolul”, a adăugat Cruz, stârnind un ropot şi mai mare de aplauze.

În vara lui 2021, Mișcarea Naționalistă din Texas a lansat o campanie pentru a obține un așa-numit referendum „Texit” pe buletinele de vot primare din 2022. Efortul are nevoie de cel puțin 76.854 de semnături valide ale alegătorilor înregistrați din Texas. Site-ul web al mișcării spune că „Texit” „înseamnă că texanii îşi fac propriile legi și nu cei 2,5 milioane de birocrați nealeși din Washington. Înseamnă că avem un guvern care începe și se termină la granițele Texasului”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): Ted Cruz Wants Texas to Secede if U.S. Comes to a ‘Point Where It’s Hopeless’

P.S. Texasul este unul din statele care pot fi considerate ca aparținând atât Vestului cât și Estului Statelor Unite ale Americii. În 2019, Texasul avea un PIB de 1,9 trilioane de dolari, pe locul 2 dintre statele ce compun SUA. Doar PIB-ul Texasului este mai mare decât cel al Braziliei, Spaniei, Rusiei sau Coreii de Sud – asta ca să vă daţi seama de puterea enormă al acestui stat ce face parte din SUA.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO