Hackerii chinezi, susţinuţi de către guvernul de la Beijing, au atacat calculatoarele Vaticanului. Ce informaţii secrete au dorit să afle?


Iată ce ştire interesantă putem citi pe apnews.com:

Vaticanul și Dioceza Catolică din Hong Kong au fost țintele presupuşilor hackeri susținuți de către statul chinez, înainte de discuțiile privind reînnoirea unui acord din 2018 care a ajutat la dezghețarea relațiilor diplomatice dintre Vatican și China.

Pretinsele atacuri cibernetice ale unui grup numit RedDelta au început în luna mai 2020, atacurile fiind raportate pentru prima dată de cotidianul „New York Times”. Vaticanul nu a dorit să facă niciun comentariu pe această temă, iar ministerul chinez de externe a negat orice implicare, numind totul drept „speculații nefondate”.

Atacurile cibernetice au continuat cel puțin până pe 21 iulie 2020. Ele au inclus o aparentă tentativă de „phishing”, cu un document cu antetul secretarului de stat al Vaticanului, îndreptat către șeful misiunii din Hong Kong.

Se estimează că în China trăiesc 12 milioane de catolici, care sunt împărțiți între cei care aparțin Asociației Patriotice Catolice, susținută de guvernul Chinei, fiind în afara autorității papei și o biserică fidelă papei, dar care este hărţuită frecvent de către autorităţi.

China neagă că ar fi angajată într-un program prin care doreşte furtul de secrete comerciale sau informații guvernamentale sensibile de pe Internet.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock