Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

A început războiul dintre Iran şi SUA? 2 baze militare americane au fost atacate cu rachete de regimul de la Teheran! Iranul ameninţă cu atacuri Israelul şi metropola Dubai!

  •  
  •  
  •  
  •  

blank
Imagine: Aaron Ellerman / US Army

Precum unii dintre voi aţi aflat deja, se pare că războiul dintre Iran şi SUA a început deja, fără să fie încă o „declaraţie de război oficială”. Astfel, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie 2020, un atac cu 15 rachete iraniene s-a produs împotriva a 2 baze aeriene americane, inclusiv împotriva bazei aeriene americane Al-Asad din Irak. De acolo, susţin oficialii de la Teheran, ar fi decolat drona americană care l-a ucis pe 2 ianuarie 2020 pe generalul iranian Qassem Soleimani, numărul 2 în ierarhia militară.

Deşi iranienii spun că au fost omorâţi cel puţin 80 de militari americani şi că nicio rachetă iraniană nu a fost interceptată, preşedintele american Donald Trump spune că „totul este bine”, sugerând astfel că nu s-au înregistrat victime şi nici distrugeri importante. Bineînţeles că avem aici un război propagandistic în toată regula: o parte exagerează sau chiar inventează pierderi materiale şi de vieţi omeneşti, iar cealaltă parte minimizează puterea atacului. Probabil că adevărul e undeva la mijloc.

Acum, ce se va întâmpla în continuare? Jocurile sunt în mâna lui Trump. Dacă acesta nu va riposta puternic, atunci va exista în continuare o stare de tensiune dintre SUA şi Iran, dar aşa-zisul război se va încheia aici. Iranul nu va mai îndrăzni să mai întreprindă alte acţiuni, pentru că ştie că, dacă ar face-o, va avea mai mult de pierdut şi nu va mai fi susţinut de aproape nimeni. Aşa, lumea, deşi îngrijorată, considerată atacurile cu rachete drept „justificate” pentru omorârea generalului iranian.

Dar, ce se întâmplă dacă Trump va reacţiona şi va bombarda cele „52 de obiecte strategice” aşa cum promitea zilele trecute? Atunci se va spune cu adevărat că războiul Iran-SUA a început. Televiziunea de stat din Iran citează un oficial al Gărzilor Revoluționare care susține că Iranul vizează alte 100 de ținte în cazul în care Washingtonul va riposta. Iar dintre ţintele vizate ar fi oraşele Dubai şi Haifa (din Israel).

Să vedem care va fi situaţia în continuare şi să sperăm că nu vor mai fi incidente militare ca cele de noaptea trecută…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal