Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Încep revoltele şi în China: peste 100 de morţi şi răniţi în prima confruntare serioasă

66

blankIată o ştire care a fost ascunsă de toate agenţiile mari de presă şi de mass-media internaţională, ca urmare a boicotului total practicat de autorităţile chineze. Se pare că protestele şi revoltele încep şi în China! Astfel, în noaptea de 12 iunie 2011, 100.000 de oameni din oraşul Xintang au ieşit pe stradă, confruntându-se cu forţele armate. Martorii spun că erau o mulţime de oameni, capătul mulţimii nemaiputându-se observa. Protestele s-au extins şi în oraşul apropiat, Fengkuang, o mulţime de localnici auzind focuri de armă în noaptea de 12 iunie.

Cotidianul “Hong Kong’s Oriental Daily” spune că pe 13 iunie în Xintang a fost instituită starea de asediu. În timpul zilei, forţele armate au început să cureţe locul şi au fost auzite constant împuşcături. Se pare că au existat peste 100 de morţi şi răniţi, sute de oameni fiind apoi arestaţi.

Pe Internet au apărut foarte puţine ştiri despre aceste revolte, singurul site (ce are ca sursă Asia News) care a prezentat mai detaliat revolta din Xintang fiind Speroforum.com.În articol se spune următoarele:

“Poliţia patrulează acum străzi şi instalează diferite blocaje rutiere pentru a pune capăt războiului de gherilă început pe 10 iunie 2011. E un calm relativ, căci există mii de zilieri gata să reînceapă revoltele. Într-o atmosferă ce aduce aminte de legea marţială, magazinele şi restaurantele au fost închise mult mai devreme, iar locuitorii au fost sfătuiţi să nu iasă afară noaptea. În plus, managerilor celor 1.200 de companii din zonă li s-a indicat să aibă grijă de angajaţii lor.

Revolta a început pe 10 iunie 2011, atunci când 10 angajaţi ai forţelor de securitate au bătut-o şi maltratat-o pe Wang Lianmei, o gravidă de 20 de ani, o zilieră care vindea împreună cu soţul ei nişte bunuri în faţa unui supermarket. Când au auzit această ştire, mii de zilieri din oraş, au început să ia cu asalt străzile, atacând primăria, spărgând geamurile şi incediind maşinile poliţiei. În zilele următoare, violenţa s-a intensificat, participanţii la revolte atacând nu doar clădirile şi maşinile guvernamentale, ci şi cele private. Conform surselor oficiale, 25 de participanţi la revoltă au fost arestaţi până în prezent, dar alte surse indică sute de arestări.”

Aceste evenimente din China mie mi se par cele mai grave de la revolta studenţilor din Piaţa Tiananmen din anul 1989. Încep revoltele şi în China ca în modelul din Egipt, Tunisia, Libia sau alte ţări arabe?

Orgoni Crystal