Foametea provocată de pandemia de coronavirus ar putea ucide de 2 ori mai mult decât boala în sine – avertizează o organizaţie internaţională umanitară


Mai multe persoane vor muri de foametea cauzată de pandemia de coronavirus, decât de virusul care produce boala în sine în acest an (2020), potrivit unui raport al Oxfam, citat de cotidianul „The Telegraph”.

Se estimează că 122 de milioane dintre cei mai săraci oameni din lume ar putea fi cufundați mai adânc în foamete și sărăcie, ceea ce înseamnă că vor exista 12.000 de morți în plus pe zi din cauza foametei. Rata mortalității globale pentru Covid-19 a atins un maxim la 8.494 de decese (pe 17 aprilie 2020), în prezent existând o medie de 5.000 de morţi pe zi.

Acest lucru se întâmplă din cauza efectelor ulterioare ale pandemiei, a blocajelor din multe ţări ale lumii, care au dus la șomaj în masă, la scăderea veniturilor, la întreruperi în producția de alimente și la scăderea ajutorului umanitar.

În 2019, 821 milioane de oameni au suferit de insecuritate alimentară, dintre care 149 milioane s-au confruntat cu foamete. Însă acum, încetinirea dramatică a economiei și restricțiile severe de circulație au dus la creşterea șomajului în masă.

Raportul dezvăluie cele mai critice 10 zone din lume, în care se găsesc ţări ca Afghanistan, Siria, Yemen și Sudanul de Sud, care se confruntă cu foamete în masă. De asemenea, ţări cu venituri medii, cum ar fi India, Africa de Sud și Brazilia, se confruntă, de asemenea, cu o creștere rapidă a foametei în rândul populaţiei sărace.

În Afghanistan, de exemplu, 1 milion de oameni în plus se află în pragul foametei, cifra ajungând acum la 3,5 milioane de persoane, față de 2,5 milioane din septembrie 2019. Până în iunie 2020, 93% dintre gospodării au avut nevoie imediată de asistență de urgență.

Și totuși, în aceste condiţii, marile corporaţii alimentare mondiale obţin profit suficient, care ar fi putut alimenta toţi aceşti oameni care mor de foame. Astfel, 8 dintre cele mai mari companii de alimente și băuturi din lume au plătit acționarilor lor peste 18 miliarde de dolari de la începutul anului 2020.

Organizaţia internaţională umanitară Oxfam a solicitat guvernelor să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestei crize a foamei, finanțând apelul umanitar al ONU, construind sisteme alimentare mai juste și mai rezistente.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): telegraph.co.uk

P.S. Dacă cei 15.000 de oameni care mor zilnic de foamete ar fi fost ajutaţi cu alimente şi apă în limita a 20 dolari pe zi, ar fi fost necesari doar 54 de milioane de dolari pentru a nu muri atât de mulţi oameni, în primele 6 luni din 2020. Chiar nu s-au găsit 54 de milioane de dolari în întreaga lume!?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO