Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Idolul Shigir: e uriaş, e mult mai vechi decât piramidele egiptene şi ar putea conţine un mesaj misterios care ar zdruncina întreaga lume!

383

Idolul Shigir 1În 1890, în munţii Urali din Rusia s-a descoperit cea mai veche sculptură de lemn din lume. Se pare că ea are 7.500 de ani vechime, fiind astfel de 2 ori mai veche decât piramidele egiptene sau pietrele de la Stonehenge. “Idolul Shigir” – aşa cum a fost numit artefactul – este, de fapt poate şi cel mai misterios din lume, ţinând cont de vechimea sa. Şi asta din două motive: este extrem de înalt (având peste 5 metri înăţime, conform fragmentelor descoperite) şi conţine o serie de simboluri misterioase, nedescifrate până în prezent. Statuia din lemn a fost reconstruită de arheologii ruşi de-a lungul timpului, dar, din păcate, o parte din ea s-a pierdut în timpul războaielor şi revoluţiilor din Rusia, aşa că, în prezent, ea are aproape 3 metri înălţime.

Artefactul se află expus în prezent la Muzeul de Istorie Yekaterinburg şi este unic în lume. Cei care au creat idolul au avut o dezvoltare intelectuală avansată şi o lume spirituală complicată. Dar, acum  7.500 de ani oamenii erau înapoiaţi, sălbatici… cel puţin aşa ne spun antropologii şi ceilalţi oameni de ştiinţă!

Chipul idolului pare a fi unul tridimensional, având o gură larg deschisă şi o înfăţişare aztecă, dar asta întrucât nasul de pe chipul principal a fost spart. De fapt, există mai multe chipuri; atât în faţa, cât şi în spatele idolului există câte trei figuri; deci, în total, fiind 6 chipuri. Cel de-al şaptelea chip conectează ambele părţi.

În ceea ce priveşte scrierea şi simbolurile de pe artefact… unii specialişti cred că scrierea e una primitivă, fiind una dintre cele mai vechi din lume. Oricum, e clar faptul că elementele geometrice ce se găsesc pe statueta de lemn au o anumită semnificaţie; dar, dificultatea interpretării este dată de polisemia acestor simboluri. Mai precis, fiecare simbol poate avea mai multe semnificaţii. De exemplu, o linie dreaptă poate însemna pământul, orizontul, graniţa dintre cer şi pământ, dintre apă şi pământ sau graniţa dintre lumi. O linie ondulată poate semnifica apa, un şarpe, o şopârlă sau un pericol.

Idolul Shigir 2

Specialiştii de la Muzeul de Istorie Yekaterinburg cred că Idolul Shigir ar putea reprezenta o hartă. Dar alţii spun că e vorba de o reprezentare a stelelor de cer… Sau poate un mesaj misterios pentru noi, oamenii.Dumnezeu ştie ce-au avut în minte creatorii idolului acum 7.500 de ani!

 

Orgoni Crystal