Idolul Shigir: e uriaş, e mult mai vechi decât piramidele egiptene şi ar putea conţine un mesaj misterios care ar zdruncina întreaga lume!


Idolul Shigir 1În 1890, în munţii Urali din Rusia s-a descoperit cea mai veche sculptură de lemn din lume. Se pare că ea are 7.500 de ani vechime, fiind astfel de 2 ori mai veche decât piramidele egiptene sau pietrele de la Stonehenge. „Idolul Shigir” – aşa cum a fost numit artefactul – este, de fapt poate şi cel mai misterios din lume, ţinând cont de vechimea sa. Şi asta din două motive: este extrem de înalt (având peste 5 metri înăţime, conform fragmentelor descoperite) şi conţine o serie de simboluri misterioase, nedescifrate până în prezent. Statuia din lemn a fost reconstruită de arheologii ruşi de-a lungul timpului, dar, din păcate, o parte din ea s-a pierdut în timpul războaielor şi revoluţiilor din Rusia, aşa că, în prezent, ea are aproape 3 metri înălţime.

Artefactul se află expus în prezent la Muzeul de Istorie Yekaterinburg şi este unic în lume. Cei care au creat idolul au avut o dezvoltare intelectuală avansată şi o lume spirituală complicată. Dar, acum  7.500 de ani oamenii erau înapoiaţi, sălbatici… cel puţin aşa ne spun antropologii şi ceilalţi oameni de ştiinţă!

Chipul idolului pare a fi unul tridimensional, având o gură larg deschisă şi o înfăţişare aztecă, dar asta întrucât nasul de pe chipul principal a fost spart. De fapt, există mai multe chipuri; atât în faţa, cât şi în spatele idolului există câte trei figuri; deci, în total, fiind 6 chipuri. Cel de-al şaptelea chip conectează ambele părţi.

În ceea ce priveşte scrierea şi simbolurile de pe artefact… unii specialişti cred că scrierea e una primitivă, fiind una dintre cele mai vechi din lume. Oricum, e clar faptul că elementele geometrice ce se găsesc pe statueta de lemn au o anumită semnificaţie; dar, dificultatea interpretării este dată de polisemia acestor simboluri. Mai precis, fiecare simbol poate avea mai multe semnificaţii. De exemplu, o linie dreaptă poate însemna pământul, orizontul, graniţa dintre cer şi pământ, dintre apă şi pământ sau graniţa dintre lumi. O linie ondulată poate semnifica apa, un şarpe, o şopârlă sau un pericol.

Idolul Shigir 2

Specialiştii de la Muzeul de Istorie Yekaterinburg cred că Idolul Shigir ar putea reprezenta o hartă. Dar alţii spun că e vorba de o reprezentare a stelelor de cer… Sau poate un mesaj misterios pentru noi, oamenii.Dumnezeu ştie ce-au avut în minte creatorii idolului acum 7.500 de ani!

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock