Alertă! Doi vulcani gigantici erup simultan în lume, deşi sunt situaţi la mii de km distanţă între ei!

  •  
  •  
  •  
  •  

doi vulcaniDoi vulcani majori (aflaţi la mii de km distanţă unul faţă de celălalt), dar care se află pe marginea aceleiași plăci tectonice – Placa Filipinelui – au produs o temere printre specialişti că va avea loc o schimbare seismică majoră în lume, scrie site-ul Express.co.uk.

Mai mult de 1.200 de persoane au fost evacuate dintr-o zonă de protecţie de 3,5 km din jurul Muntelui Egon din Kupang, estul Indoneziei, unul dintre cele mai mari vulcani de pe glob. În acelaşi timp, ceva mai departe a avut loc erupția vulcanului Zupanovski, de pe coasta de est a Rusiei, care a aruncat lava 8 km în aer. Această erupţie este de natură să afecteze traficul aerian din Rusia, dar norul de cenușă este, de asemenea, în derivă spre estul Oceanului Pacific, astfel încât impactul asupra zborurilor aeriene ar putea fi mult mai semnificativ.

În Asia, oficialii au distribuit mii de măști de gaze la localnicii din jurul vulcanului de pe insula Flores de Est, pe fondul temerilor legate de o erupție majoră, care ar face ca fumul să-i sufoce pe oameni. Toţi locuitorii care locuiesc în zonă au fost evacuaţi, în timp ce drumurile din zonă au fost închise.

Muntele Egon este considerat un vulcan foarte activ și se află în topul zece al vulcanilor periculoşi în cazul unei erupții majore. În ceea ce priveşte vulcanul rus, acesta este situat la peste 60 de km de zonele populate.

P.S. Din păcate, predicţia mea făcută pe Facebook pe 1 ianuarie 2016, cu privire la erupţii vulcanice puternice pe parcursul acestui an, începe să se adeverească. Spuneam atunci: „E posibil, de asemenea, să existe din nou cutremure puternice şi erupţii vulcanice în întreaga lume…poate Dumnezeu se îndură şi nu va face prea multe victime omeneşti, cu toate că elita globală a lumii s-ar bucura să moară cât mai mulţi, pentru ca populaţia globului să ajungă sub 1 miliard de oameni”.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner