Un profesor de istorie militară avertizează: extratereştrii ne-ar putea ataca printr-un bombardament cu asteroizi

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Faceți cunoștință cu Paul J. Springer, profesor de istorie militară comparată la Colegiul de Comandă și Stat Major de la Maxwell Air Force Base din Alabama, care predă cursuri de strategie, terorism și istorie militară și în prezent cercetează războiul cibernetic și robotica militară. Într-un interviu exclusiv pentru „The Sun Online”, el prezintă scenarii realiste despre cum extratereștrii pot cerceta Pământul pentru a determina cele mai bune modalități de a invada, ataca, cuceri și guverna.

Springer aseamănă invazia extraterestră cu ceea ce au cucerit europenii când au invadat America, începând cu secolul al XVI-lea. Deși poate că unii europeni au căutat să plece din ţările lor natale către America pentru a scăpa de opresiune și pentru a trăi în pace, cel puţin la început, ei au profitat de poporul indigen și de resursele lor generoase, preluând în curând stăpânirea Americii. Springer crede că aceşti călători extratereştri pot fi un fel de nomazi sau refugiați, şi probabil că vor avea nevoie de ceva ce le oferă Pământul, ceva la care noi, oamenii, nu vom renunța de bunăvoie și nici măcar nu vom face schimb pentru un eventual schimb echitabil.

Orice civilizație extraterestră, suficient de inteligentă pentru a călători atât de departe, poate să-și dea seama cum să ne folosească propriile resurse împotriva noastră. De exemplu, extratereștrii ar vedea că Pământul nu se află departe de aşa zisa „centura de asteroizi” (care se află între Marte şi Jupiter), şi atunci ei ar putea acţiona aruncând aceste pietre împotriva Pământului. Iar un bombardament non-stop cu asteroizi ar putea fi la fel de demoralizant pentru noi, pământenii.

Avem vreo speranță împotriva unei astfel de invazii inamice? În loc să ripostăm până când resursele noastre militare dispar, Springer pare să propună o strategie de genul „ascundă-te și așteaptă”; odată ce inamicul extraterestru aterizează pe Terra, oamenii vor putea ieşi din ascunzătorile lor și să-i captureze, atât pe extratereştri cât şi tehnologiile lor.

Dar oare extratereștrii ne-ar ataca cu adevărat cu asteroizii propriului nostru sistem solar?

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): thesun.co.uk


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner