Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Anul 2021 a fost cel mai scurt an înregistrat vreodată! De ce?

  •  
  •  
  •  
  •  

blankPotrivit experților de pe site-ul timeanddate.com, 2021 a fost, în mod obiectiv, un an mai scurt decât de obicei. Deşi niciun om nu ar fi putut observa asta, pentru că anul trecut (2021) a fost cu aproximativ 65 de milisecunde mai scurt decât media altor ani, fiind cel mai scurt an înregistrat vreodată.

Iar totul se datorează vitezei de rotație a Pământului. O mică schimbare a vitezei de rotire a planetei ar putea face ca o zi să fie cu o mică fracțiune de secundă mai lungă sau mai scurtă decât media de 86.400 de secunde. Iar ceea ce schimbă viteza de rotaţie a planetei noastre este orbita Lunii și distanța Lunii faţă de Pământ. Dar, se pare că mai sunt şi alţi factori pe termen lung, cum ar fi mișcarea oceanelor planetei noastre. Ca atare, este dificil să faci predicții despre viteza de rotație a Pământului.

În general, se crede că Pământul a încetinit pe perioade lungi de timp, ceea ce a făcut ca anii să se prelungească treptat. Acest lucru poate fi dedus din lucruri precum înregistrările geologice sau observațiile astronomice ale eclipselor de Soare. Dar, atunci când viteza de rotaţie a Pământului creşte, cum a fost în anul 2021, anul va fi mai scurt. Şi, conform calculelor matematice, se crede că şi anul 2022 va fi şi mai scurt.

Cifrele oficiale privind lungimea unei zile sunt publicate de Oficiul Internațional de Rotație a Pământului (IERS). Începând cu anii 1960, oamenii de știință au măsurat lungimea unei zile folosind ceasurile atomice – ceasuri uimitor de precise care nu pierd sau câștigă timp mai mult de aproximativ 0,0000001 secunde pe an. Datorită ceasurilor atomice, oamenii de știință știu exact când lungimea unei zile se abate de la medie.

Ceasurile atomice de astăzi pot testa cu precizie înțelegerea noastră a fizicii fundamentale, pot asigura tranzacții financiare sigure și pot oferi cu ușurință timpul necesar, cu o precizie de o miliardime de secundă, pentru sistemele de cartografiere care utilizează sistemul de poziționare globală GPS.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu