750 de persoane au fost ucise în Etiopia, la începutul anului 2021, pentru a se fura dintr-o biserică misteriosul şi atotputernicul artefact biblic „Chivotul Legământului”? Dacă e adevărat, ce vor să facă cu el?


Aproximativ 750 de oameni au fost uciși într-un atac asupra unei biserici ortodoxe din Etiopia, despre care se spune că ar conține „Chivotul Legământului” descrisă în Cartea Exodului în Biblie, în regiunea Tigray din nordul Etiopiei, războiul desfăşurându-se într-o zonă unde se află mii de biserici și mănăstiri, relatează site-ul christianpost.com.

Sute de oameni care s-au ascuns în Biserica Maryam Tsiyon din Aksum (Etiopia), în mijlocul unui conflict armat, ar fi fost împuşcaţi mortal, iar locuitorii locali cred că scopul e să ducă Chivotul Legământului la Addis Abeba. Conform Programului European Extern cu Africa (EEPA), al cărui raport .pdf poate fi downloadat AICI, publicat pe 9 ianuarie 2021, numărul persoanelor ucise este raportat la 750.

„Nu am auzit decât zvonuri despre jefuirea Chivotului Legământului de la Maryam Tsiyon, dar dacă este adevărat că până la 750 de oameni au murit apărându-l, trebuie să ne închipuim că atacatorii nu s-au oprit aici”, a spus Michael Gervers, profesor de istorie la Universitatea din Toronto, potrivit cotidianului The Telegraph.

„Guvernul și eritreenii vor să distrugă cultura Tigrayan. Ei cred că sunt mai buni decât restul oamenilor din țară. Jefuirea are ca scop distrugerea și eliminarea prezenței culturale a Tigray”, a explicat Gervers.

Fostul redactor al BBC World Service Africa, Martin Plaut, a declarat că cei care au scăpat de masacrul de la Aksum au raportat că atacul a început după ce trupele federale etiopiene și miliția Amhara s-au apropiat de biserică: „Oamenii erau îngrijorați de siguranța chivotului și, când au auzit că trupele se apropiau, s-au temut că au venit să o fure. Toți cei din interiorul catedralei au fost forțați să iasă în piață”, a spus Plaut pentru churchtimes.co.uk.

Se crede că aproximativ 1.000 de persoane se aflau în complexul bisericii în momentul atacului. EEPA spune că masacrul a fost efectuat de trupele federale etiopiene și de miliția Amhara aliată, care luptă împotriva Frontului de Eliberare a Poporului Tigray. Biserica și chivotul probabil că nu au fost deteriorate.

Luptele au început în Tigray începând cu 4 noiembrie 2020, când partidul politic aflat la conducerea regiunii, Frontul de Eliberare Populară Tigray, a capturat baza armatei Comandamentului de Nord din capitala regională Mekelle, ca parte a unei revolte, după care premierul Abiy Ahmed a ordonat o ofensivă militară. Abiy a susținut pe 28 noiembrie 2020 că Forța Națională de Apărare a Etiopiei a recâștigat „comanda deplină” a lui Mekelle.

Biblia ne vorbeşte despre un artefact bizar, numit Chivotul Legământului, care conține cele 10 porunci pe care Dumnezeu le-a dat lui Moise pe Muntele Sinai, undeva în jurul anului 1440 î.Hr. Dumnezeu a dat şi porunca: “Uitaţi-vă la Chivot, dar să nu-l atingeţi”. Există teoreticieni ai conspiraţiei care spun că acest Chivot al Legământului este o invenţie extraterestră, fiind atât o armă de distrugere (cumva o bombă nucleară), cât şi un dispozitiv de “comunicare cosmică”. Într-unul din filmele “Indiana Jones”, naziştii deţin Chivotul Legământului care are puteri paranormale extraordinare. Oare producătorii lui “Indiana Jones” s-au bazat pe informaţii secrete despre Chivot atunci când au realizat filmul?

Creștinii etiopieni pretind că sunt actualii deținători ai Chivotului Legământului, care s-ar afla la Biserica Fecioarei Maria a Sionului. Se crede că adevăratul chivot a fost expediat în Etiopia în jurul anului 1000 î.Hr. de către Menelik, fiul regelui biblic Solomon. Nimeni nu poate vedea chivotul, cu excepția călugărului gardian, care este închis în capelă până la moartea sa.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO