Trei profeţi mari ai lumii – Nostradamus, Baba Vanga şi Edgar Cayce – au avut acces la „Înregistrările Akashice”, o bibliotecă cosmică ce ar conţine trecutul, prezentul şi viitorul Universului?

 • 775
 •  
 •  
 •  
  775
  Shares

Aţi auzit de Akasha? Sau de „Înregistrările Akashice”? Ce sunt ele cu adevărat? În funcție de filozofia sau religia citată, „Akasha“ are, în general, aceeași semnificație de bază. Este vorba de “eter”, a cărei existenţă a fost postulată de către filozofi din diverse culturi, tradiții și credințe care datează de mii de ani. Akasha sau eterul este, practic, baza tuturor lucrurilor din lumea materială, în diferite filozofii fiind considerat a fi forța motrice invizibilă din spatele creării materiei. Potrivit multora, Akasha este sursa de energie pentru manifestarea materială. E adevărat că teoriile științifice de astăzi nu recunosc existența reală a Akashei, dar asta nu înseamnă că ea nu este reală.

Dar, ce-ar fi „Înregistrările Akashice”? Potrivit diferiților specialişti în filozofiile ezoterice, “înregistrările akashice” (“înregistrările eterne”) reprezintă o bază de date care conține înregistrările călătoriei sufletului şi trupului. “Înregistrările Akashice” pot fi văzute ca un fel de supercomputer al Universului, o maşină centrală de depozitare a tuturor informațiilor pentru fiecare persoană care a trăit vreodată în Cosmos. În afară de înregistrarea evenimentelor care au loc în viața unui om, aici se înregistrează fiecare act, faptă, cuvânt, gând, senzație, emoție, intenție și motiv. Aparent, înregistrările conțin întreaga istorie a fiecărui suflet uman, de la începuturile creației.

De asemenea, Înregistrările Akashice conţin şi manifestările posibile din viitor; din acest punct de vedere, Înregistrările Akashice ar reprezenta un instrument perfect pentru profet sau prezicător. Aşadar, putem spune că Înregistrările Akashice există într-o locaţie non-fizică, în afara timpului şi spaţiului.

Dar, dacă o asemenea bibliotecă atemporală se află undeva, există o modalitate prin care o putem accesa? Dacă da, atunci am putea afla tot adevărul din istorie, dar şi ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor. Din acest punct de vedere, oare profeţi sau prezicători importanţi din istorie, ca Nostradamus, Edgar Cayce și Baba Vanga au avut acces la ea? Dacă Înregistrările Akashice conțin toate cunoștințele și istoria întregului Univers, de la începutul vieții până la ultimele posibilități viitoare manifestate din microcosmos și macrocosmos, atunci cel care accesează biblioteca cosmică ar avea la dispoziţie informații infinite, inclusiv ar cunoaște evenimentele viitoare care urmează să se întâmple.

Nostradamus, cunoscut ca cel mai mare prezicător din istorie, a putut vedea evenimente din viitorul îndepărtat care chiar au avut loc, ca marele incendiu din Chicago din 1871, ascensiunea lui Hitler la putere şi declanşarea celui de-al doilea război mondial, evenimentele teroriste 9/11 de la New York, aselenizarea omului pe Lună şi multe altele. Edgar Cayce, cunoscut ca şi „profetul adormit” a prezis cel de-al doilea război mondial, asasinarea lui Kennedy, scufundarea Japoniei (care încă nu a avut loc) etc. Baba Vanga, mistica oarbă din Bulgaria, a prezis şi ea o serie de evenimente, ca tsunami-ul mortal din 2004, evenimentele teroriste 9/11 de la New York, apariţia organizaţiei teroriste Isis etc.

Surse: ewao.com (traducerea si adaptarea proprie)
Foto: ewao.com (prelucrare proprie)

 • 775
 •  
 •  
 •  
  775
  Shares
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner