Misteriosul Manuscris Voynich şi legătura sa cu galaxia Andromeda


Precum am scris de mai multe ori pe acest site, Manuscrisul Voynich este un text medieval, scris de mână și ilustrat, datând din mijlocul secolului al XV-lea. El este numit aşa după Wilfrid M. Voynich (1865-1930), un anticar polonez care a achiziționat manuscrisul în 1912. Ilustrațiile sale interesante și misterioase au capturat imediat imaginația cercetătorilor din întreaga lume. Multă lume a încercat să-l descifreze, iar unii au mers atât de departe cu teoria conspiraţiei afirmând că acest text ar fi putut fi scris chiar de către extratereştri. Încercările de descifrare de până în prezent au arătat că manuscrisul este un compendiu de remedii pe bază de plante, băi terapeutice, texte astrologice, probleme ale minții precum şi alte subiecte.

Însă, binecunoscutul conspiraţionist David Icke prezintă o altă poveste a manuscrisului. Astfel, el vorbeşte despre ocultistul Dr. John Dee , astrolog oficial al reginei Elisabeta I. În Praga, Dee a dat împăratului Rudolf un manuscris ilustrat, scris codat şi a pretins a fi opera lui Roger Bacon, un călugăr franciscan care a supărat autorităţile bisericeşti cu vederi şi ideile sale. Roger Bacon, din secolul al XIII-lea, şi-a imaginat invenţii ca microscopul, telescopul, automobilul, submarinul, avionul – lucruri care pretinde că i-ar fi fost transmise dintr-o altă dimensiune.

Aşa cum am spus mai sus, în 1912, acest manuscris a fost cumpărat de anticarul Wilfrid Voynich si a devenit cunoscut sub numele de Manuscrisul Voynich. Unele ilustraţii ale manuscrisului arătau ca ţesuturi văzute sub un microscop, iar altele arătau ca nişte sisteme de stele şi constelaţii.

Un fragment de text din Manuscrisul Voynich, care a putut fi descifrat spunea următoarele: „Într-o oglindă concavă, am văzut o stea în formă de melc între ombilicul lui Pegas, brâul Andromedei şi capul Casiopeeii”. Într-una din reprezentările din Manuscrisul Voynich, se pare că Roger Bacon descrie galaxia Andromeda, dar este reprezentat dintr-un unghi care nu poate fi văzut de pe Pământ! De unde a luat el această informaţie? Ea fost trimisă prin „chanelling” de la un extraterestru?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO