12 lucruri extraordinare şi puţin ştiute despre celebrul desene animat „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”


Cine nu a văzut vreodată celebrul desene animat „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici?” Cred că foarte puţină lume ar putea spune că nu l-a vizionat, nu-i aşa? Animaţia are peste 80 de ani vechime (a fost lansată în anul 1937 de studiourile Walt Disney) şi se bazează pe povestirea omonimă a Fraților Grimm. Este primul film din seria de filme animate Disney și filmul de animație clasică cu cele mai importante încasări din toate timpurile. Chiar și după mai mult de opt decenii, povestea lui Albă ca zăpada este poate cel mai cunoscut basm din lume.

„Albă ca zăpada și cei șapte pitici” a avut premieră acum 80 de ani, pe 21 decembrie 1937, la Teatrul Carthay Circle din Los Angeles; apoi, a fost difuzat în întreaga Americă începând cu 4 februarie 1938.

În acest articol veţi putea citi câteva lucruri interesante şi mai puţin cunoscute despre acest desene animat celebru:

1. Walt Disney a avut ideea acestei ecranizări atunci când avea 15 ani, după ce a văzut o versiune cinematografică mută într-un cinema din Kansas City.

2. Filmul a fost inițial bugetat la 250.000 de dolari, dar din cauza diferitelor întârzieri, acesta a ajuns să coste 1,5 milioane de dolari – o sumă enormă la acea dată (cam 26 milioane de dolari în banii de azi). Disney și-a ipotecat casa pentru a finanța producția.

3. Filmul a durat aproximativ trei ani pentru a fi produs, între 1934 și 1937.

4. Au fost folosiţi peste 750 de artiști care au realizat peste 2 milioane de schițe. Filmul a inclus 250.000 de desene în total.

5. Convinşi că filmul ar eșua, criticii au poreclit filmul „Prostia lui Walt Disney”.

6. La început, Alba ca Zăpada avea părul blond. Dar, părul său negru a devenit una dintre caracteristicile ei fizice definitorii: „Buze roșii ca trandafirul, părul negru ca abanos, pielea albă ca zăpada“.

7. Douăzeci și cinci de cântece au fost scrise pentru film, însă doar opt au fost folosite.

8. A fost primul film care a lansat o coloană sonoră pentru vânzare.

9. Până în acel moment a avut cele mai mari încasări pentru un film, până când a fost depăşit de „Pe aripile vântului” un an mai târziu.

10. Considerat prea „de groază” pentru copiii din Anglia, persoanele sub 16 ani trebuiau să fie însoțite la cinema de un părinte pentru a-l viziona.

11. Studiourile Disney din Burbank au fost construite cu profitul din acest desene animat.

12. Filmul a fost relansat apoi în 1944, pentru a genera venituri suplimentare. A mai fost relansat încă de șapte ori (în 1952, 1958, 1967, 1975, 1983, 1987 și 1993). Pe data de 28 octombrie 1994, filmul a fost lansat pentru prima dată pe CD și VHS.

Surse: eonline.com (traducerea si adaptarea proprie)
Foto: wikimedia.org (Commons Creative – free, prelucrare proprie)

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock