Chivotul Legii din Biblie a fost găsit în Zimbabwe…sau în Ierusalim!? Un om de ştiinţă susţine că a găsit pe Chivot sângele lui Iisus Hristos, iar rezultatul analizei e şocant!

 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Chivotul LegamantuluiDacă ştiţi bine limba engleză, vă invit să urmăriţi pe YouTube două documentare absolut extraordinare despre Chivotul Legământului (Chivotul Legii), unul dintre cele mai misterioase artefacte din Biblie, despre care se spune că ar conține tăblițele de lut cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de mană, hrana cu care s-ar fi hrănit evreii timp de 40 de ani în deșert. Din păcate, eu nu am timp, căci mi-ar fi făcut cea mai mare plăcere să le fi tradus.

În primul documentar, se vorbeşte despre posibila descoperire a Chivotului. Profesorul Tudor Parfitt în noua sa carte „Chivotul pierdut al Legământului”, a încercat să afle unde s-au dus triburile pierdute ale Israelului din Biblie; astfel el a descoperit că acestea au ajuns în Africa tocmai până în Zimbabwe, în comunitatea Lemba. Aşa cum aflăm şi din Wikipedia, Lemba reprezintă un grup etnic care se pare că ar avea ascendenţi evrei, şi acest lucru se poate observa din practicile şi credinţele lor, care se aseamănă cu cele găsite în iudaism şi islamism.

Conform cercetărilor lui Parfitt, în urmă cu foarte mult timp, comunitatea Lemba ar fi adus cu ea un obiect masiv din lemn, care ar fi extrem de similar cu acest Chivot al Legământului. „Chivotul Lemba” prezintă inele pe fiecare colţ, a fost transportat pe stâlpi şi conţinea lucruri sacre. Chivotul producea zgomot, explozii şi flăcări (o fi fost un fel de bombă atomică!?), el garantând victoria în război pentru cei care îl posedau. Parfitt crede că chivotul original a fost distrus, iar rămăşiţele celui nou sunt localizate într-un muzeu din Harare (Zimbabwe). Datarea cu radiocarbon arată că Chivotul lui Lemba ar fi fost construit în jurul anului 1300 d.Hr.

În cel de-al doilea documentar, ni se prezintă incredibila poveste a lui Ron Wyatt, cel care a dovedit că poveştile din Biblie sunt corecte. Ron crede că el a descoperit Chivotul Legământului, iar acesta s-ar afla sub acelaşi loc în care Iisus Hristos a fost crucificat câteva sute de ani mai târziu!

Atunci când Ron ar fi găsit Chivotul Legământului, el ar fi descoperit, de asemenea, şi sângele lui Iisus Hristos care ar fi căzut pe Chivot. Această informaţie senzaţională ar fi fost ascunsă de mass-media internaţională aflată sub controlul evreilor, care doreşte să nege dumnezeirea lui Iisus Hristos. Atunci când oamenii de ştiinţă israelieni au testat sângele pe care Ron l-a cules, ei au rămas absolut uimiţi! În primul rând, pentru că sângele era încă „viu”, astfel încât au putut să analizeze cromozomii, un lucru imposibil în cazul unui sânge normal. Şi, în al doilea rând, pentru că, atunci când au analizat sângele, ei au descoperit că acesta conţine 23 de cromozomi de la mamă (un lucru normal) şi doar un singur comozom de la tată! 90% din oamenii de ştiinţă care au analizat sângele nu credeau în Dumnezeu sau Iisus Hristos… după ce-au făcut-o, toţi aceştia s-au convertit la creştinism!


 • 3
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

Lasă un comentariu