Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Fantoma adevărată din castelul Tantallon

120

fantoma-castelO poză făcută la ruinele Tantallon, din Scoţia, a fost votată în martie 2009 drept cea mai convingătoare fotografie paranormală. Aceasta arată o siluetă într-o rochie, cu un guler încreţit, ivindu-se la o fereastră. Cel care a surprins imaginea, în luna mai a anului trecut, pretinde că nu a văzut pe nimeni acolo şi testele au negat retuşarea digitală.

Experţii sugerează că imaginea ar fi putut fi o festă a luminii, însă, scepticul profesor Richard Wiseman, de la Universitatea Hertfordshire recunoaşte că a fost perplex.

O altă fotografie a fost făcută de Grace Lamb, din Edinburgh, în aceeaşi locaţie, în urmă cu 32 de ani. Aceasta îl arată pe soţul său decedat, Hugh şi cei doi copii ai lor, Paul şi Kelly şi în spatele lor, ceva ce pare a fi o figură de femeie, care se holbează la ei printr-o deschizătură de deasupra ferestrei din fotografia originală.

Silueta a fost remarcată când poza a fost developată şi a creat o adevărată controversă. Într-un final, imaginea a ajuns la profesorul Wiseman.

Profesorul a pus o serie de experţi să se uite la fotografii cu stafii din lumea întreagă, ca parte a unui proiect pentru Festivalul Internaţional de Ştiinţă din Edinburgh. “Sunt sceptic în privinţa fantomelor, dar aceasta este o descoperire grozavă. Un număr uriaş de oameni au vizitat pagina de Internet a proiectului şi am primit sute de imagini, dar asta este una dintre cele mai curioase”, a povestit profesorul Wiseman.

Totuşi, Alex Pryce, de la grupul Edinburg Skeptics, nu s-a lăsat convins, declarând că atunci când poza este mărită, se vede în mod evident o femeie cu un diplomat în mână şi cu o poşetă peste umăr. “Este o femeie într-o jachetă roz, care coboară scările cu o plasă de cumpărături”, a explicat Alex, potrivit precizărilor “The Sun”.

Orgoni Crystal