Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Marele ocultist Agrippa, omul ce purta cu el un diavol sub chipul unui câine negru

127

agrippaAgrippa, mare ocultist, magician, teolog, astrolog şi alchimist german, căruia i se mai spunea Trismegistul, s-a născut la Koln în 1486, şi a murit în anul 1535, după o carieră furtunoasă. A avut legături cu toţi oamenii mari şi prinţii timpului său, şi toţi se întreceau să-i încredinţeze misiuni. Aceasta e cauza numeroaselor lui călătorii.

Talentele pe care le-a avut i-au adus numai nenorociri; era poate prea învăţat pentru timpul în care a apărut. A fost acuzat de vrăjitorie şi de mai multe ori a fost obligat să fugă pentru a se salva de atitudinea populaţiei ignorante, care debita o groază de absurdităţi pe seama lui. Adepţii demonologiei spun că Agrippa nu poate fi imaginat decât noaptea, ca o bufniţă, din cauza urâţeniei lui vrăjitoreşti; unor istorici serioşi nu le-a fost ruşine să scrie că Agrippa, în călătoriile lui, îşi plătea gazdele în monedă în aparenţă bună, dar care se transforma după câteva zile în bucăţele de os, de scoică sau de piele. E adevărat că la 20 de ani lucra în alchimie, dar n-a descoperit nimic.

În timp ce se afla la Louvain, unul din elevii săi, citind o carte de vrăji, a fost ştrangulat de diavol. Temându-se să nu fie bănuit de omor, Agrippa i-a poruncit spiritului cel rău să intre în corpul celui mort şi să-l facă să înconjoare de şapte-opt ori piaţa publică, apoi să-l părăsească. Diavolul s-a supus şi tânărul a căzut mort în faţa mulţimii, considerându-se deci că a murit subit.

A compus lucrarea Filozofia ocultă, interzisă de creştini, şi pentru care a fost alungat din Flandra, unde nimeni nu-l suporta. A luat drumul Italiei, pe care a otrăvit-o atâta, că mai mulţi oameni de bine l-au alungat şi de aici, şi n-a avut nimic mai bun de făcut decât să se retragă la Dole. în fine, s-a dus la Lyon, cu mintea rătăcită. Aici a trăit în sărăcie, câştigând foarte puţin, şi a murit într-un cabaret mizer, detestat, considerat vrăjitor, pentru că avea cu el în permanenţă un diavol sub chipul unui câine negru.

Orgoni Crystal