Planul NASA de a trimite un mesaj în spaţiul cosmic ar putea declanşa o invazie extraterestră – spun cercetătorii


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Pe 18 aprilie 2022, cotidianul britanic „Daily Mail” publica halucinantul articol intitulat „Could Nasa trigger alien invasion? Plan to beam Earth’s location into outer space could spark inadvertent contact with unknown civilisations, scientists warn”, adică „Ar putea NASA să declanșeze o invazie extraterestră? Planul de a transmite locația Pământului în spațiul cosmic ar putea provoca contact accidental cu civilizații necunoscute, avertizează oamenii de știință”.

În articol ni se spune faptul că NASA intenţionează să difuzeze în spaţiul cosmic un mesaj cu cod binar intitulat „Beacon in the Galaxy”, care va difuza informații despre sistemul nostru solar, despre suprafața Pământului și despre umanitate; acest mesaj va ajunge către o parte a Căii Lactee, identificată ca fiind cea mai probabilă locaţie a civilizațiilor extraterestre. Acest „Beacon in the Galaxy”, adică „Rază în galaxie” este o versiune actualizată a celebrului mesajului Arecibo, care a trimis informații similare în spațiul cosmic în anul 1974, folosindu-se un radiotelescop din Puerto Rico.

Însă, doi cercetători de la Institutul „Future of Humanity” („Viitorul umanităţii”) din Oxford au avertizat că transmiterea unor astfel de informații prezintă un risc, fiind ca un fel de invitaţie adresată extratereştrilor de a ne invada într-o bună zi.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock