Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Dintr-o carte din secolul al XIX-lea: fantomele sau spiritele rele „se cutremură” când aud limba latină şi urăsc să fie „exilate” în Marea Roşie!

  •  
  •  
  •  
  •  

fantomeCele mai jos au apărut într-o carte din 1831 despre fantome. Eu vă sfătuiesc să luaţi în serios tot ceea ce se spune acolo…

În cea mai mare parte a poveştilor cu fantome, acestea sunt considerate creaturi aeriene, fără substanţă, care pot să treacă prin zid şi prin orice alt corp solid. Auzim şi de fantome care pot să işte vânturi furioase şi care, dacă nu întâmpină nicio împotrivire, pot să răstoarne cu susul în jos toate mobilele, învârtejindu-le.

Ele apar îndeobşte către miezul nopţii, oricum, rareori înainte de căderea întunericului şi în nici un caz în ajunul Crăciunului. În timpul unei apariţii, dacă în cameră arde o lumânare, ea va avea o flacără extrem de albastră: venirea unui spirit este anunţată câteodată (înainte să apară) de o sumă de zgomote puternice şi înspăimântătoare.

Un spirit este rareori văzut de mai mult de o persoană în acelaşi timp. O fantomă nu are putere să vorbească dacă nu i s-a adresat mai întâi cuvântul. În consecinţă, indiferent de urgenţa chestiunii care motivează apariţia, nimic nu trebuie să se mişte mai înainte ca persoana vizitată să găsească suficient curaj ca să-i vorbească.

De obicei te adresezi unei fantome poruncindu-i în numele Sfintei Treimi să-ţi spună numele şi motivul venirii. Se poate să fie nevoie să repeţi de trei ori, după care fantoma, cu o voce gravă şi cavernoasă, va declara că îi pare bine că i se vorbeşte şi că nu trebuie să-ţi fie teamă de ea, pentru că nu-ţi vrea niciun rău. După această promisiune îşi începe în general povestea. Odată terminată povestea, îşi exprimă dorinţa sau voinţa, care trebuie executată imediat, iar fantoma se mistuie de cele mai multe ori într-un fulger de lumină. Fantoma nu trebuie cu niciun chip întreruptă din povestire, orice întrebare poate fi extrem de periculoasă, dacă se naşte vreo îndoială ea nu trebuie exprimată decât la sfârşitul povestirii, iar a o întreba despre starea în care se află este insultător şi deseori nu atrage niciun răspuns.

Dacă, după prima apariţie, persoanele cărora li s-a adresat neglijează sau sunt împiedicate să-i transmită mesajul sau să-i împlinească dorinţa, fantoma le va apărea iar şi iar, la început nemulţumită, apoi mânioasă şi până la urmă furioasă, ameninţându-le că le face praf dacă voinţa nu-i este îndeplinită.

Uneori fantoma poate să apară şi să perturbe o casă fără să încerce să dea vreun motiv – cu astfel de fantome, singurul şi cel mai rapid mijloc este să le exorcizezi şi să le alungi (alungi o fantomă cum alungi o piază rea). În acest scop, ai nevoie de doi-trei preoţi şi slujba trebuie făcută pe latineşte, limbă care le îngheaţă de spaimă şi pe cele mai îndrăzneţe fantome. O fantomă poate fi alungată pentru orice perioadă sub o sută de ani şi locul de care fantomele se tem cel mai tare este Marea Roşie, aşa cum s-a văzut din multe exemple în care fantomele i-au implorat pe exorcişti să nu le trimită acolo.


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu