O civilizaţie extraterestră a fost responsabilă pentru viaţa pe Pământ în urmă cu 3,8 miliarde de ani?


De câțiva ani încoace, există o îngrijorare care năpădește în mintea multor oameni și aceasta este următoarea: ar putea exista o civilizație extraterestră mult mai avansată decât omul? Așa s-au întrebat mulți cercetători dacă există sisteme solare în Univers care ar putea avea mai mult de 4,6 miliarde de ani (cum are al nostru). Francis Crick, laureatul Premiului Nobel pentru medicină, cel care a descoperit ADN-ului, a scris și el despre lucrul acesta. Dacă sistemele planetare sunt mult mai vechi decât cele ale noastre, există posibilitatea unor societăți extraterestre sofisticate din punct de vedere tehnologic, mai dezvoltate decât societatea umană, poate chiar înainte ca Pământul să se nască. Această ipoteză este susținută de noi observații ale planetelor extrasolare situate în galaxia noastră.

Crick a propus lumii științei o ipoteză modernă, pe care a numit-o teoria panspermiei. Ea ne spune că o rasă extraterestră avansată ar fi semănat o viață primitivă pe Pământ. Dar acest lucru ridică întrebări, ca de exemplu cum a fost transportată viaţa pe Pământ? Pentru Crick, acest lucru a fost realizat printr-o navă spațială extraterestră special construită pentru acest proiect, aruncându-se anumite microorganisme responsabile de apariția vieții.

În anul 1986, s-a desfăşurat Congresul Rădăcinilor Vieții în Berkeley (SUA), la care au participat 300 de oameni de știință din 22 de țări de pe tot globul. S-a ajuns la concluzia că această idee trebuie respinsă deoarece, în acel scenariu, ar trebui să existe un număr de coduri genetice. Descoperirile ulterioare în genetică au dezvăluit ceva cu totul nou. Orice viață de pe Pământ, de la bacterii la oameni, s-a dezvoltat dintr-un organism ancestral. Problema cea mai critică este care este rădăcina celulei ancestrale? Majoritatea credeau că acești precursori organici au fost livrați din spațiu.

Manfred Eigen, un laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, împreună cu un grup de cercetători de la Societatea Max Planck (Germania), a reușit în 1989 să urmărească ARN-ul, care încorporează cunoștințe genetice ale ADN-ului ce pot fi utilizate în sinteza proteinelor. S-a stabilit posibilitatea ca tot codul genetic uman să fi fost de natură extraterestră.

De ani de zile, știința a refuzat să ia în considerare existența vieții extraterestre. Acum, întreaga viaţă s-ar putea să fie de origine extraterestră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock