Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Lumina morţii – ce e cu lumina misterioasă văzută lângă persoanele muribunde?

 • 183
 •  
 •  
 •  
  183
  Shares

blankGeorge Harrison a fost un vocalist, chitarist și compozitor britanic, cel mai tânăr membru al legendarei formații The Beatles. Pe 29 noiembrie 2001, el a murit în Los Angeles, după ce-a pierdut o bătălie cu o boală gravă. Olivia, soţia lui, a fost martor al durerosului eveniment; însă, ceea ce descrie ea, îţi produce şi multă uluire: „A existat o experiență profundă care s-a întâmplat atunci când el şi-a părăsit corpul. Era vizibil. Să spunem că nu mai trebuia să luminați camera, dacă încercați să filmați acolo. El, pur şi simplu, a luminat încăperea”.

Dar, doamna Olivia Harrison nu a fost singura care a fost martora acestui eveniment: unii muribunzi, atunci când pleacă în cealaltă lume, pot crea o lumină în încăpere. Medicul neuropsihiatru Peter Fenwick a fost uimit să constate că într-un studiu în rândul îngrijitorilor de persoane paliative, că într-unul din 3 cazuri a fost raportată „o lumină radiantă care înconjoară persoana muribundă și poate să se răspândească în toată încăperea”, o descriere asemănătoare cu experiența profundă povestită de Olivia Harrison. Într-un studiu olandez similar, cifrele au fost și mai uimitoare: mai mult de jumătate dintre toți martorii persoanelor muribunde au observat această „lumină a morţii”.

Medicul Peter Fenwick (de care am vorbit mai sus), vorbeşte despre o martoră (o doamnă), care, în timp ce stătea la patul soțului ei muribund, a observat brusc „cea mai puternică lumină care strălucea de pe pieptul soțului meu”. Lumina a început să se ridice spre tavan, iar, în acel moment, ea a început să audă „cea mai frumoasă muzică auzită vreodată”, umplând-o cu un sentiment copleșitor de bucurie. În acest moment, soțul tocmai murise, iar apoi lumina și muzica au dispărut instantaneu. În mod similar, o altă femeie a povestit în timp ce o privea pe mama ei murind: „… Atunci am văzut că chipul ei părea să strălucească cu o lumină de aur. Lumina începu să plece prin vârful capului și să meargă spre tavan. Privind înapoi pe fața mamei mele am văzut că ea nu mai respira”.

Aţi putea crede că aceste fenomene ar fi efectul durerii care copleşeşte o rudă foarte apropiată, văzând că cel drag se află pe punctul de a muri. De exemplu, la moartea unei persoane aflată într-un centru de îngrijiri paliative, au existat trei martori (soţul muribundei şi doi asistenţi). Toţi trei au observat o lumină alb-albăstruie care a ieşit din trupul femeii şi s-a îndreptat spre tavan. Halucinaţie în grup? Puţin probabil… „Pe măsură ce femeia murea, observam o energie care se ridica din ea (…) era un fel de lumină alb-albăstruia”, a explicat asistenta. „Ne-am uitat unul la celălalt, iar soțul era de cealaltă parte a patului și ne privea … a văzut și el lumina, spunându-ne că crede că soţia lui s-a dus într-un loc mai bun”.

Oare ce mare mister ascunde moartea? Oare lumina aceasta nu reprezintă dovada că sufletul îşi părăseşte trupul şi se duce în altă dimensiune?


 • 183
 •  
 •  
 •  
  183
  Shares
Orgoni Crystal