Cu ajutorul lui Google Maps a fost descoperită o piramidă gigantică în Munţii Ural? S-ar părea că ea este de câteva ori mai mare decât Marea Piramidă egipteană de la Giza…


Potrivit unui grup de exploratori din Rusia, „Wild North”, aceştia ar fi descoperit în zona Munţilor Ural o piramidă masivă, de câteva ori mai mare decât Marea Piramidă egipteană de la Giza. Coordonatele pe Google Maps ale piramidei sunt: 65°24’08.1″N 61°42’09.1″E. Dar este într-adevăr o piramidă?

Marea Piramidă egipteană de la Giza este cea mai cunoscută piramidă din lume. Dar, în ciuda faimei sale, Marea Piramidă nu este nici cea mai veche nici cea mai mare de pe Pământ. Cele mai vechi piramide sunt considerate a fi situate în Brazilia, în timp ce cea mai mare piramidă de pe Pământ – din punct de vedere al volumului – se află în Mexic.

Dar, această nouă posibilă piramidă din Munţii Ural ar putea fi de câteva ori mai mare decât Marea Piramida egipteană. Ea a fost descoperită întâmplător, întrucât exploratorii se uitau la imaginile din satelit în căutarea unui loc de aterizare pentru elicopterul lor, atunci când o structură în formă de piramidă le-a atras atenția. În ceea ce privește dimensiunea, presupusa piramidă este un monstru. Ar avea o înălțime de circa 800 de metri (nu mai e mult până la 1 km!), iar fiecare parte a piramidei are în jur de 1.000 de metri lungime. Vă readuc aminte că cea mai înaltă clădire din lume este Turnul Burj Khalifa din Dubai, care are 827 de metri înălţime.

Evgeni Svitov, șeful grupului de exploratori a declarat: „Pregătisem un traseu și am dat peste ceea ce părea a fi o piramidă. Structura stă la marginea unui crater meteoritic. Conform datelor din satelit, structura are o formă extrem de asemănătoare cu Marea Piramidă de la Giza. Doar că dimensiunile sale sunt de câteva ori mai mari”.

Din păcate, posibila piramidă este greu de atins cu pasul. Este nevoie de folosirea elicopterul sau de un traseu de 400 de kilometri de-a lungul unei regiuni muntoase.

Deși muntele seamănă ciudat cu o piramidă, nu este singurul care este aşa; există o mulțime de alte „piramide” similare în întreaga lume. Oamenii de ştiinţă sunt mai pesimişti; ei cred că e vorba de o formațiune naturală, dar, datorită unor procese geologice, a apei și a vântului, anumiţi munți sau dealuri capătă formă de piramidă.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): e1.ru