Secretul teribil al Triunghiului Bermudelor este acesta? Ce-a descoperit un cercetător…


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Precum toată lumea ştie deja, Triunghiul Bermudelor este o regiune din Oceanul Atlantic, măsurând circa 1,2 milioane km² suprafaţă, fiind situată între Insulele Bermude, Puerto Rico și Fort Lauderdale, Florida (SUA). El este, de asemenea, sursa unuia dintre cele mai mari mistere ale lumii. De-a lungul anilor, sute de nave și avioane au dispărut brusc, în circumstanțe inexplicabile, în timp ce navigau sau zburau peste acest triunghi, câștigându-şi astfel pseudonimul de „Triunghiul Diavolului”.

Au fost propuse atâtea teorii pentru a explica dispariţiile – de la o bază extraterestră până la locația Oraşului Pierdut al Atlantidei. Acum însă, un specialist pe nume Nick Hutchings, prospector de minerale, crede că dispariţiile din Triunghiul Bermudelor s-ar datora unui vulcan subacvatic care se găseşte în zonă. Acum 30 de milioane de ani, se ridica deasupra nivelului mării. Acum s-a erodat și-a rămas vârful unui vulcan. Avem câteva mostre de miez, care au magnetit în ele; este cel mai magnetic material natural de pe Pământ.

Cercetătorul a făcut un experiment, în care a scos o bucată de piatră din magnetit și a așezat-o pe o suprafață plană înainte ca o busolă să fie mutată peste ea. Acul busolei s-a învârtit în toate direcţiile, deoarece rocile conțin magnetit. Domnul Hutchins a spus: „Vă puteți imagina pe marinarii care au navigat în zona Bermudelor. Ar fi foarte teribil.”

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): dailystar.co.uk


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO