Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Cea mai înaltă clădire abandonată din lume se află în Coreea de Nord şi are formă de piramidă, simbolul preferat al Illuminati


Trebuia să devină cel mai înalt hotel din lume. În schimb, a devenit cea mai înaltă clădire abandonată din lume. Hotelul Ryugyong, în formă de piramidă, are o înălțime de 330 de metri, reprezentând cel mai important zgârâie-nori din Pyongyang, capitala Coreii de Nord. Clădirea are 105 etaje și a fost inițial destinată găzduirii a cinci restaurante și a 7.665 de camere.

Construcția a început în 1987 și a fost răspunsul Coreei de Nord la alte construcţii înalte care se ridicau în orașe din Asia în timpul războiului rece. Pentru conducerea nord-coreeană, a fost, de asemenea, o încercare de a aduce investitorii occidentali pe piață. Hotelul a fost programat să se deschidă în iunie 1989 pentru a 13-a ediție a Festivalului Mondial al Tinerilor și Studenților, dar probleme legate de materialele de construcție au întârziat finalizarea.

În 1992, după ce a ajuns la înălțimea sa arhitecturală, construcția s-a oprit din cauza crizei economice și a foametei din Coreea de Nord, ca urmare a prăbușirii blocului sovietic. Până atunci, construcția hotelului a costat 750 milioane dolari, consumând 2% din PIB-ul Coreei de Nord. Timp de peste un deceniu, clădirea neterminată a rămas liberă și fără ferestre, corpuri de iluminat sau accesorii, apărând ca o carcasă masivă de beton, cu o macara ruginind în vârf.

În 2008, construcția a fost reluată de către compania egipteană Orascom. Compania a făcut, de asemenea, o înțelegere pentru a opera rețeaua de telecomunicații din Coreea de Nord și a instalat antene pe partea superioară a clădirii. Până în 2011, lucrările s-au terminat. Hotelul Ryogyong a fost dotat cu ferestre, dar nu au avut loc prea multe lucrări în interiorul hotelului. De atunci, au existat multe zvonuri despre hotel şi, se pare că nici astăzi, în 2018, nu este gata.

P.S. Pe mine mă uimeşte forma de piramidă a clădirii, care, se ştie că în ultimii 200 de ani a fost şi este simbolul organizaţiei malefice Illuminati. Ce caută el într-o ţară comunistă? Precum am mai spus şi alte dăţi, Illuminati şi-a vârât coada atât în ţările capitaliste cât şi în cele comuniste…

Surse (traducerea si adaptarea proprie) si foto: wikipedia.org