Istoria neagră a unui hotel terifiant: Hotelul Cecil din Los Angeles. Să nu vă cazaţi niciodată aici…

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: prelucrare proprie

Aşa cum spune şi titlul acestui articol, dacă vreodată veţi avea drum în Los Angeles (SUA), să nu vă cazaţi niciodată, dar niciodată în Hotelul Cecil. Pentru că pare a fi un hotel blestemat – pe bune! Hotelul a fost construit în 1924 de afaceristul William Banks Hanner, el investind 1 milion de dolari (echivalentul a circa 13 milioane de dolari în ziua de azi).

Hotelul n-a fost deloc cu noroc. A venit marea criză economică din 1929-1933, iar hotelul, dar şi zona din împrejurul lui au început să decadă. Dar, apoi au început să apară sinuciderile. În 1931, hotelul văzuse prima sinucidere: W.K. Norton, al cărui trup a fost descoperit lângă o grămadă de capsule otrăvitoare. Au urmat mai multe sinucideri; în 1937, Grace E. Magro, în vârstă de 25 de ani, a devenit a patra persoană care a murit la hotel, după ce a căzut din cel de-al 9-lea etaj, corpul ei rămânând agăţat în firele telefonice. Poliția nu a putut să stabilească dacă a fost sinucidere, accident sau chiar crimă.

Unul dintre incidentele cele mai şocante a venit în 1944, când o tânără a născut într-o cameră din hotel și a aruncat nou-născutul pe fereastră, într-un atac de panică.

Hotelul „Cecil” şi-a căpătat „celebritatea” întunecată în 1947, când Elisabeth Short (Black Dahlia) a fost identificată la hotel, cu câteva zile înainte de uciderea ei. „Black Dahlia” este o porecla atribuită lui Elizabeth Short, ea devenind victima unei crime îngrozitoare și mult mediatizate. Short a fost mutilată, corpul său fiind tăiat în jumătate la nivelul taliei, pe 15 ianurie 1947, în Leimert Park, Los Angeles, California. Cazul nerezolvat al omorului lui Elisabeth Short a fost sursa unor speculații de scară largă, conducând la apariția unei liste lungi de suspecți, alături de câteva cărți și un film, adaptate după poveste. Omorul lui Short este unul din cele mai vechi cazuri de omor nerezolvat din istoria Los Angeles-ului.

Dar se pare că Hotelul Cecil a fost „sediul general” al unor criminali în serie. Richard Ramirez (mai cunoscut sub numele de „Night Stalker” / „Urmăritorul nopţii”) a fost teroarea Californiei din aprilie 1984 până în august 1985. În mai puțin de un an și jumătate, el a ucis nu mai puțin de 38 de persoane, cu vârste curprinse între 9 și 83 de ani, băgând groaza în întreaga zonă. Iar când opera în Los Angeles, cartierul său general era Hotelul Cecil.

În 2011, proprietarii Hotelului Cecil au încercat să-și schimbe soarta, luând un nou nume (Stay on Main). Dar totuşi, atmosfera groaznică de aici a continuat… Turista canadiană Elisa Lam, în vârstă de 21 de ani, nu a fost ucisă, dar moartea ei este una dintre cele mai misterioase din istoria clădirii. În februarie 2013, o angajată i-a descoperit corpul, plutind dezbrăcată în rezervoarele de apă de pe acoperișul hotelului. Cazul a fost închis, ca fiind „înec accidental”, dar există câteva elemente foarte ciudate. De exemplu, pentru a ajunge pe acoperiș, Lam ar fi avut nevoie de o cheie a personalului, care nu a fost găsită lângă corpul ei. Telefonul ei mobil lipsea, de asemenea, în mod misterios, atât din jurul corpului ei, cât și din camera ei.

Dar aspectul cel mai ciudat este video-ul de pe camera de securitate. În noaptea în care Elisa Lam a dispărut, o cameră de securitate din lift a capturat 4 minute în care femeia, înainte de a intra în lift, priveşte pe hol, ca și cum s-ar uita după un urmăritor. Apasă mai multe butoane, dar liftul nu se mișcă, ușa rămânând deschisă. La un moment dat, ea chiar iese pe hol și începe să gesticuleze ca și cum ar vorbi cu cineva – dar nimeni nu este acolo. Se confrunta femeia cu o criză de sănătate mintală? Nu se ştie, dar ar fi mai bine ca, data viitoare când ajungeţi în Los Angeles, să nu vă cazaţi la acest hotel…


  •  
  •  
  •  
  •