Marea Neagră era pe vremuri doar o simplă depresiune în urmă cu 6.000 de ani – consideră un cunoscut specialist


În noiembrie 1999, exploratorul Robert D. Ballard, descoperitorul unor epave celebre, inclusiv a Titanicului (1985), folosind tehnică de ultimă oră, a cercetat litoralul subacvatic al Mării Negre și a ajuns la următoarea concluzie incredibilă. Astfel, conform lui Ballard, în jurul anului 6.000 î.Hr., Marea Neagră era o depresiune în care locuiau oameni:

„Marea Neagră, cum o cunoaștem azi, s-a format în două etape. Prima: topirea ghețarilor, cu 7.500 ani în urmă. Nivelul apei se stabilizează la o cotă cu 200 metri sub nivelul actual. În jurul mării, apar sate de pescari, ceea ce demonstrează că nivelul apelor era stabil. Etapa a doua: cu 6.000 ani în urmă, se produce, brusc, un fenomen în urma căruia nivelul apelor urcă cu 200 metri. Oamenii își abandonează locuințele, mulți dintre ei pierind în urma catastrofei. Eu cred că e vorba de Potopul lui Noe”.

Foarte interesant e faptul că începând cu anul 1995, doi geologi de la Columbia University (SUA), William Ryan și Walter Pitman, au dovedit că locul descris în Vechiul Testament ca fiind inundat de potop este cel al Mării Negre. „Potopul lui Noe”a fost, deci, consecința terminării erei glaciare și, deci, a topirii masive a ghețarilor, determinând migrații masive de populație.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO