Dispăruţi cu milioane de ani în urmă, pterodactilii au fost văzuţi în zilele noastre în Marea Britanie! Au făcut aceste creaturi o călătorie în timp sau au venit din altă dimensiune?


Este posibil ca unele creaturi ce aparţin criptozoologiei (cum ar fi mamuții sau pterodactilii – deci specii demult dispărute) să poată intra în realitatea noastră prin „călătoria în timp”? Desigur, nu există dovezi clare că această călătorie în timp ar putea exista (ca în romanul lui H.G. Wells –„Maşina timpului” sau în filmul SF din 1985, „Back to the Future”).

Cel puţin, în cazul oamenilor, există numeroase relatări care arată că ei că ar fi putut traversa timpul. Unul dintre cele mai cunoscute exemple datează din 1901. Astfel, într-o zi din vara anului 1901, două femei cu numele Charlotte Anne Moberly și Eleanor Jourdain se plimbau în grădinile din apropierea lui Petit Trianon (Palatul Versailles – Franța). Ar fi trebuit să fie o vacanță normală pentru cele două femei, dar ceea ce au raportat a fost o experiență neobișnuită. Astfel, femeile ar fi văzut o mulțime de figuri asemănătoare fantomelor, inclusiv pe regina Marie Antoinette, care a trăit în secolul al XVIII-lea. Petit Trianon a fost un cadou din 1774 al regelui Ludovic al XVI-lea către soţia sa, regina Marie Antoinette.

Dar, o călătorie în timp poate exista şi în cazul animalelor? Se pare că da. Din 1982 până în 1983, un val de observații ale unui pterodactil a fost semnalat în Marea Britanie. Dar, o astfel de creatură a dispărut de milioane de ani!

Pe 12 septembrie 1982, un om pe nume William Green a povestit despre ce-a văzut în pădurea Shipley Glen. Era vorba de o creatură mare, de culoare gri, care zbura „întâmplător” și care avea o pereche de aripi mari, cu aspect de piele. Ultimul punct este esenţial, deoarece exclude o pasăre cu pene, plasând creatura în rândul pterodactililor.

72 de ore mai târziu, o femeie pe nume Jean Schofield a avut ghinionul să vadă bestia imensă în orașul Yeadon din West Yorkshire. Creatura ciudată se îndrepta către aeroportul Leeds / Bradford. Alte rapoarte cu pterodactilul au apărut și în 1983. După care, întâlnirile ciudate s-au încheiat brusc. Oare creatura a făcut o călătorie în timp şi s-a reîntors în timpul ei? Sau poate a venit din altă dimensiune, acolo unde şi astăzi trăiesc pterodactili?

Sursa: cartea „Supernatural Pennines” de Jenny Randles

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO