„Minaretul din Jam” (Afghanistan) ar trebui să fie „cea de-a opta minune a lumii”!


Nu înţeleg de ce Minaretul din Jam (Afghanistan) n-a fost inclus printre „cele 7 minuni ale lumii”. Situat într-o vale-canion şi înconjurat de munţi înalţi, minaretul a fost construit în anul 1194 de către marele sultan Ghurid Ghiyas ud-Din.

Construcţia religioasă a fost realizată în întregime din cărămizi arse, fiind acoperit cu decor geometric în relief. Are o înălţime de 62 de metri și este format din patru corpuri cilindrice așezate unul deasupra celuilalt.

N-ar fi exclus ca Minaretul din Jam să fi fost construit pentru a comemora victoria de la Delhi, din 1192, a sultanului Ghurid Ghiyas ud-Din față de Imperiul Ghaznavid, de unde și numele dat de „Turnul Victoriei”.

Foarte interesant e faptul că pe pereții minaretului sunt inscripționate mai multe pasaje care vorbesc despre Fecioara Maria, dar și despre Iisus, venerați de islam, alături de mai mulți profeți ca Avraam și Isaac. Aşadar, în minaret s-a încercat să se armonizeze cele 3 mari religii ale lumii – iudaismul, creștinismul și islamul – pentru că sultanul dorea armonie și toleranță în țara sa.

Minaretul a fost întotdeauna recunoscut ca o adevărată capodoperă arhitecturală şi, de aceea, a fost trecut în patrimoniul mondial UNESCO, pentru a fi protejat.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock