Cei 7 giganţi misterioşi de piatră din Munţii Ural


„Manpupumeri”, cunoscuți și sub numele de „Cei șapte giganți”, reprezintă o serie misterioasă de formațiuni stâncoase situate la vest de Munții Ural, care este una dintre cele mai îndepărtate zone ale Rusiei. Acești 7 stâlpi de piatră maiestuoși se află în districtul Troitsko-Pechorsky, în republica autonomă Komi și au fost numiți printre cele 7 minuni ale Rusiei. Monoliții măsoară o înălțime cuprinsă între 30 și 42 de metri și sunt aranjați într-un cerc, dintre care 6 sunt apropiați și aliniați pe deal, în timp ce al 7-lea este situat la mică distanță.

Aceste coloane geologice datează de 200-300 de milioane de ani și sunt rezultatul eroziunii cauzate de vânt și gheață în timpul ultimei ere glaciare. Unii cercetători cred, de asemenea, că stâlpii ar putea fi de origine carstică, sau formațiuni cauzate de dizolvarea straturilor de rocă solubilă.

Există multe legende care gravitează în jurul „Celor 7 giganţi”. Una dintre ele ne spune că un grup de uriași vii se îndreptau spre Munții Vogulski, cu intenția de a distruge populația Mansi. Șamanul acestei populații a reușit să-și salveze comunitatea, pietrificând uriașii cu o tobă ceremonială.

Nu este ușor să ajungi la aceste pietre imense, întrucât teritoriul este oarecum ostil și izolat, înconjurat de tundră şi stepă. Unii turiști vin cu elicopterul, în timp ce alții mai aventuroși fac o călătorie de 3 zile din cel mai apropiat sat până aici. Acesta este un loc de un farmec inestimabil și, în ciuda faptului că este o atracție turistică, rămâne relativ necunoscut în rândul turismului de masă.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO