Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Zhouzhuang, un oraş chinezesc incredibil, care se pare că e mai frumos decât Veneţia!

84
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Aţi auzit vreodată de oraşul Zhouzhuang din provincia chineză Jiangsu? Probabil că nu. Dar de Veneţia? Toţi au auzit! Ştiaţi că în China există un oraş la fel de frumos (dacă nu chiar mai frumos) decât Veneţia? Şi acesta nu este decât sus amintitul Zhouzhuang.

Zhouzhang este localizat la circa 100 km distanţă de celebrul Shanghai, iar istoria sa începe în anul 700 d.Hr., fiind cel mai vechi oraş din China care este situat pe apă. Centrul istoric al lui Zhouzhang este foarte popular printre turiştii chinezi, pentru că, din păcate…oraşul nu e prea vizitat de turiştii străini!

Orașul Zhouzhuang este înconjurat și împărțit de lacuri și râuri. 14 poduri de piatră traversează râurile, arătând vederi distinctive asupra orașului. Cele mai cunoscute și considerate a fi simbolul orașului pașnic sunt podurile gemene – podul Shide și podul Yong’an. Construite în epoca Wanli (1573-1619) din dinastia Ming, podurile gemene se află în nord-estul orașului.

În 1984, 38 de pânze ale renumitului pictor, Chen Yifei, au fost expuse într-o galerie din New York. „Memoria orașului natal”, cum s-a numit expoziţia, prezintă podurile gemene, atrăgând atenţia lumii în ceea ce priveşte oraşul Zhouzhuang – “Veneţia Chinei”.

Orgoni Crystal