Enigma peşterii Penteli din Grecia – locul unor fenomene paranormale incredibile! Ce-au făcut acolo în secret forţele NATO?


Foto: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Muntele Pentelicus, un munte lângă Atena, Grecia, este o zonă importantă de mii de ani. De aici s-a adus marmura cu care s-au construit multe clădiri în Atena în perioada sa de glorie. Dar, muntele este cel mai cunoscut pentru că adăposteşte o peşteră misterioasă cu numele de Peștera Davelis sau Peștera Penteli.

În partea din spate a peșterii, de 60 de metri lungime și de 20 de metri înălţime, se află o rețea de tuneluri, dintre care unul duce la un lac subteran. Un alt tunel, conform unei tradiții, duce direct către iad. Deși peștera nu pare prea misterioasă din exterior, în ea au avut loc multe evenimente paranormale şi chiar apariţii ozenistice.

Peștera Penteli, încă din antichitate, era un loc sacru pentru zeul naturii Pan și nimfele sale, şi asta pentru că au fost găsite artefacte în peșteră înfățișând acest zeu. După apariţia creștinismului, peştera a continuat să fie un loc cu semnificație spirituală și să fie folosită ca ascunzătoare de către pustnicii şi călugării creștini. Ei au construit biserica de la intrarea în peșteră (în secolul al XI-lea); forma neobișnuită a bisericii a condus la speculații cu privire la faptul că biserica a fost de fapt construită mult mai timpuriu de către gnostici.

În timpul secolului al XIX-lea, peștera a căpătat notorietate. Ea a fost folosită ca ascunzătoare de către Davelis, un haiduc renumit, care îi prăda pe cei bogați. Haiducul a avut o aventură cu o nobilă franceză care locuia în apropiere în acea perioadă.

Peștera a fost întotdeauna locul fenomenelor ciudate. Oamenii care au vizitat-o susțin că aud acolo voci misterioase venind de pe coridoarele îndepărtate ale peșterii. Unii vizitatori au auzit, de asemenea, o muzică care nu părea să aibă vreo sursă.

În anii ’60 -’70 ai secolului XX, anchetatorii în paranormal au început să cerceteze peştera. Unul dintre principalii investigatori a fost un cercetător pe nume George Balanos. Ancheta a continuat ani întregi, fără progrese notabile. Aceste investigații au fost împiedicate de defecțiuni ale dispozitivelor tehnologice, cum ar fi camerele de fotografiat și lanternele.

Povestea peșterii Penteli a devenit și mai ciudată când, în 1977, un grup de muncitori și tehnicieni, care pretindeau că sunt dintr-o organizație necunoscută, a pus sârmă ghimpată în jurul peșterii și a început să lucreze în peșteră cu dinamită și buldozere. Când oamenii încercau să intre în peșteră, ei erau alungaţi de paznici. Nu se ştie cine erau aceşti lucrători, dar conspiraţioniştii au bănuit că ei ar fi putut aparţine de NATO, de guvernul SUA sau de armata greacă. S-a speculat că acolo s-a construit un fel de buncăr nuclear sau o instalație de depozitare a armelor nucleare. O altă teorie bizară pretinde că acolo s-a deschis un portal extradimensional.

În acea perioadă, au existat și povești ciudate despre evenimente paranormale din jurul peșterii. Într-una din povestiri, se vorbeşte despre un cuplu de excursionişti care a descoperit o mașină cocoțată pe o terasă din apropierea peșterii, într-o locație care părea imposibilă pentru o mașină pentru a ajunge acolo. Când au ajuns lângă maşină, în jurul ei au văzut o creatură albă, cu formă ovală, care avea o lungime de aproximativ 60 cm, cu doi ochi strălucitori enormi.

Deodată, în 1983, echipajele de lucru au dispărut aproape la fel de misterios cum au apărut. Ei au lăsat în urmă o parte din echipamentele lor. Peştera a fost deteriorată şi mai multe coridoare din beton au fost săpate, deși unele păreau a fi doar pe jumătate finalizate. Oricare a fost obiectivul acestei organizații, nu este clar dacă acesta a fost atins sau nu. A mai existat o altă încercare de a continua modificările, în 1990, dar acestea au fost imediat închise de Ministerul grec al Culturii, pentru a preveni deteriorarea suplimentară a siturilor istorice și arheologice importante din peșteră.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock