În sfârşit, avem locaţia exactă a Atlantidei – teritoriul de astăzi al Marocului, care pe vremuri era o „insulă”?


Marele filozof Platon, una dintre cele mai mari minți din istoria omenirii, a fost luat peste picior de contemporanii săi spre sfârșitul carierei sale. Dezamăgirea sa a fost atât de mare încât a decis să nu termine a doua dintre cele trei povestiri ale sale pe subiectul Atlantidei, și nici măcar să nu înceapă să scrie cea de-a treia poveste. De ce grecii, un popor obișnuit să audă tot felul de povești și de multe ori să le creadă, l-au batjocorit pe marele Platon?

În dialogul „Timaeus” și în dialogul parțial „Crizia” (care a rămas neterminat), Platon relatează că niște preoți egipteni misterioși din orașul Sais i-au spus celebrului om de stat atenian Solon (638 î.Hr. – 558 î.Hr.) o poveste. Platon (428 î.Hr. – 348 î.Hr.), aproximativ 200 de ani mai târziu, a primit această poveste ca una dintre sursele din care și-a scris dialogurile, Și până acum, nimic ciudat.

În această relatare, Platon spune multe lucruri. Printre altele, el povestește despre existența unei „Insule Mari” lângă „Stâlpii lui Hercule”. El o numește „Atlantida” sau „Țara Atlasului”. Grecii antici știau că, cu mai mult de 40 de ani înainte de Platon, celebrul istoric Herodot (484 î.Hr. – 430 î.Hr.) a numit lanțul muntos al Marocului de astăzi cu numele „Atlas” în „Istoriile” sale. De altfel, poartă și astăzi acest nume: Munții Atlas. Pentru un grec din acea vreme, numele „Atlantida” sau „Țara Atlasului” indica un ținut care era evident situat la poalele Muntelui Atlas. Dar toată lumea știa că la poalele Atlasului nu există nicio „insulă mare”.

În relatarea sa, Platon, citând „preoții egipteni misterioși”, a susținut că această insulă a existat cu 9.000 de ani înainte de Solon, deci cu 11.500 de ani în urmă. Și în acest punct au izbucnit râsetele detractorilor săi. Și timp de aproximativ 2.000 de ani oamenii au râs de afirmația lui Platon despre Atlantida.

Negăsind nicio „Insulă Mare” lângă Muntele Atlas, diverși scriitori moderni au „descoperit” Atlantida aproape peste tot: unii în Sardinia, alții în Irlanda, în Cuba sau în Indonezia. Dar „Țara Atlasului” a rămas mereu acolo, acolo unde Platon ne-a spus că este. În zilele noastre, un obiect de metal mic, satelitul japonez PALSAR, i-a făcut dreptate celebrului filozof grec. Oricine ar fi fost „misteriosii preoți egipteni” care îi spuseseră lui Solon (și prin intermediul lui, Platon) că lângă munții Atlas, în Țara Atlasului (sau Atlantida) se afla o insulă uriașă, au avut dreptate.

Articolul din revista „Nature”, din 10 noiembrie 2015, intitulat „Perioadele umede africane au declanșat reactivarea unui mare sistem fluvial în Sahara Occidentală”, semnat de C. Skonieczny și alții, vorbește despre „un sistem fluvial mare în Sahara Occidentală”, trăgându-și sursele din platourile Hoggar și din sudul Munților Atlas din Algeria. Această așa-numită vale a fluviului Tamanrasset a fost descrisă ca un posibil sistem fluvial vast și străvechi. Articolul continuă în detaliu din punct de vedere geologic. În câteva cuvinte, putem spune că PALSAR a descoperit un mega fluviu gigantic, acum uscat, care izvora din Munții Atlas și traversa întregul colț de nord-vest al Africii, curgând în Mauritania de astăzi.

„Valea fluviului Tamanrasset” are o lățime de aproximativ 90 km. Gura acestui mega fluviu, aflat acum sub mare, avea o lățime de 400 km. Era un „monstru” comparabil cu fluviul Amazon, atât de mare încât în mai multe locuri nu se distingea de mare. Aceasta înseamnă că fluviul Tamanrasset putea atinge o lățime similară de la coastă la coastă. Ne putem imagina un observator la nivelul solului. De unde ar ști că este un fluviu sau o mare, dacă coasta opusă ar fi la 90 km distanță? Aceasta este o distanță mai mare decât strâmtoarea Messina și strâmtoarea Gibraltar la un loc.

Când curgea mega fluviul Tamanrasett a fost în timpul perioadei umede africane, adică în urmă cu aproximativ 7.000 – 14.500 de ani. Atunci Țara Atlasului sau Atlantida (sau teritoriile de la sud de Muntele Atlas) era într-adevăr o insulă. La nord era înconjurat de Marea Mediterană; la vest era înconjurată de Oceanul Atlantic, la sud era înconjurat de mega fluviul Tamanrasset, iar spre est era aproape în întregime înconjurată de același fluviu, cu excepția unei mici bucăți formate din lanțul munţilor Atlas. Poate acest pământ chiar să fie numit „insulă”? În sensul grecesc, răspunsul este DA.

Știm cu toții ce este Peloponezul, una dintre cele mai importante zone ale Greciei. Ei bine, Peloponezul are exact aceeași conformație geografică ca „Țara Atlasului”. Este aproape o insulă, atașată de continent printr-un mic „istm”. Ce înseamnă termenul „Peloponez”? Acest cuvânt provine din grecescul „Pelopos Nesos”, adică „Insula lui Pelopos”. Aceasta este o dovadă de nerefuzat că, pentru grecii din antichitate, o „cvasi-insulă” precum Peloponezul ar putea fi considerată o „insulă”. Nu e de mirare atunci că Solon, și după el Platon, au numit „cvasi-insula” Atlantidei cu termenul pe care noi îl traducem ca insulă în sensul modern al cuvântului.

În relatarea sa, Platon spune că în vecinătatea insulei Atlantida existau două structuri unice. Potrivit poveștii, una dintre aceste structuri geologice naturale a fost creată direct de Poseidon și, prin urmare, o numim „Insula lui Poseidon”. Era o movilă centrală, în jurul căreia se aflau 3 inele de mare și 2 inele de pământ, perfect concentrice. Nu se spune nimic despre dimensiunea sa. Se spune că era „sacru”, inaccesibil și nelocuit.

A doua structură, pe care oamenii au construit un oraș, o putem numi „Insula Metropolis”. Era o structură geologică naturală care semăna foarte mult cu cea anterioară, dar în acest caz sunt date măsurătorile acesteia. Era o insulă centrală plată de aproximativ 900 de metri lățime, urmată de 3 inele de mare și 2 de pământ, perfect concentrice. Lățimea totală era de aproximativ 5 kilometri. În jurul acestei structuri geologice naturale (în care locuiau regele și nobilimea) se întindea orașul Atlantida.

Care sunt șansele de a găsi lângă zona străvechiului fluviului Tamanrasett nu una, ci două structuri geologice naturale formate din inele concentrice, dintre care unul trebuie să aibă 5 kilometri lățime și să aibă un fel de insulă centrală de 900 de metri lățime? Se pare că niciuna. Ei bine, așa cum ni se spune în cartea „Atlantis 2021 – Lost continent discovered”, încă o dată, datorită sateliților, aceste două structuri au fost descoperite de-a lungul fluviului Tamanrasset.

Prima structură geologică naturală se numește Domul Semsiyat. Este situat pe platoul Chinguetti, în deșertul Mauritanian, la 21° 0′ latitudine nordică și 11° 05′ longitudine vestică. Măsurătorile sale sunt exact cele date de Platon pentru „Insula Metropolis”. Lățimea sa maximă este de exact 5 kilometri. În centru se află o formațiune care are exact 900 până la 100 de metri lățime, de dimensiunea „insulei centrale” a Metropolisului Atlantidei. Se poate întrezări și un al doilea cerc interior, exact de dimensiunea descrisă de Platon.

A doua structură se numește Structura Richat și se află la aproximativ 20 de kilometri. Are o lățime de aproximativ 40 de kilometri și constă dintr-o zonă centrală din care pleacă o serie de „cercuri de stânci”. Există rămășițe clare care indică faptul că acesta a fost cândva un lac din care au apărut „inele de pământ”. Este reprezentarea perfectă a „Insulei lui Poseidon” descrisă de Platon.

Astăzi, sateliții au cartografiat întreaga suprafață a Pământului. Nu există alte structuri similare pe Pământ care să aibă acele măsurători sau acele caracteristici. Sunt unice. Așadar, până nu se va descoperi ceva asemănător în întreaga lume, pe baza tuturor dovezilor oferite de cea mai recentă tehnologie, putem spune că am găsit cu adevărat pământul descris de Platon: Atlantida.

Așadar, „misteriosii preoți egipteni” nu-l mințiseră pe Solon și, în consecință, pe Platon, când i-au spus că la poalele Muntelui Atlas, în urmă cu aproximativ 11.500 de ani, exista o „Insulă Mare”. Dar acest lucru ridică alte întrebări importante: de unde au știut acest lucru? Ce civilizație era conștientă de evenimentele care au avut loc între 14.500 și 7.000 de ani în urmă? S-a scufundat vreodată această parte a Africii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock