Un buncăr misterios a fost descoperit în Polonia… se află acolo locaţia Camerei de Chihlimbar, dispărută la sfârşitul celui de-al doilea război mondial?


“Camera de Chihlimbar a ţarilor” ( o întreagă încăpere construită din chihlimbar ornamentat) a fost dăruită în 1716 de către regele Frederick William I al Prusiei către aliatul său rus, ţarul Petru cel Mare. Petru a amplasat acest dar generos într-un palat de lângă capitala sa, St Petersburg, aducând-o la dimensiunile unei săli de banchet şi adăugându-i 24 de oglinzi şi o podea de sidef.

Două secole mai târziu, când au invadat Rusia în cel de-al doilea război mondial, nemţii au revendicat darul şi l-au dus în castelul de la Konigsberg (Kaliningrad) pentru reconstrucţie. După ce a fost pentru scurt timp expusă publicului, camera a fost demontată şi depozitată în pivniţele castelului înainte ca oraşul să fie distrus de bombardamentele britanice din august 1944. După război nu s-a mai găsit nicio urmă a acestei comori unice în pivniţele castelului bombardat. Dar unde se află ea?

Acum, conform site-ului sputniknews.com, Bartlomiej Plebanczyk de la Muzeul din Mamerki a dezvăluit faptul că el și echipa sa au descoperit un buncăr secret, situat în apropierea orașului Wegorzewo din nord-estul Poloniei, acolo putându-se afla Camera de Chihlimbar.

„Datorită folosirii unui geo-radar profesionist, am reușit să determinăm locația unui tunel subteran. După săparea locului indicat de dispozitiv, am găsit o trapă, care aproape în mod sigur nu a fost deschisă încă de la finalul celui de-al război mondial. Au trecut câțiva zeci de ani de când intrarea a fost îngropată. Pe platoul de 1,5m x 1,5m, care închide intrarea, a crescut un copac”.

După cum remarcă Plebanczyk, nu există nicio posibilitate fizică de a deschide trapa până când arborele nu este tăiat, iar prezența copacului dovedește că nimeni nu a deschis gura de vizitare în ultimele câteva decenii.

Să fie acolo ascunsă Camera de Chihlimbar?