Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Marele Gorgan al Şarpelui, o construcţie americană misterioasă, ce face legătura dintre lumea subpământeană şi cea astrală


Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Întreaga parte de răsărit a SUA, de la Golful Mexic pînă la Marile Lacuri şi de la afluenţii din vest ai fluviului Mississippi pînă la Oceanul Atlantic, este acoperită de gorgane făcute de mîna omului.

Formele acestor gorgane variază de la cele piramidale la altele mai complexe şi la motive zoomorfe. Prin destinaţia lor iniţială, gorganele erau nişte construcţii funerare şi de cult. Pentru triburile de indieni din preistorie până în zilele noastre gorganele sunt construcţii religios-magice de origine mistico-mitologică şi de aceea reprezintă nişte locuri venerate în mod deosebit. În prezent, multe din aceste gorgane sunt folosite exclusiv pentru nevoi de cult.

Cele mai cunoscute dintre aceste coline rituale păstrate până în prezent sunt cinci: Marele Cerc de Pământ, Octogonul de Pământ, Marele Gorgan al Şarpelui, Gorganul Aligatorului şi Colinele Cahokia.

Marele Gorgan al Şarpelui din sudul statului Ohio reprezintă una dintre cele mai impresionante construcţii de pământ din lume. În cosmogonia mai multor triburi din Pădurile de Nord-Est apar, în calitate de primi reprezentanţi ai lumilor de dincolo pe pământ, Şarpele şi Pantera de Apă. Cele mai recente cercetări de paleoastronomie par să confirme faptul că acest gorgan a fost construit în legătură cu cultul acestor vieţuitoare şi prezintă trăsături evidente ale unei orientări astrale complexe. În prezent, ambele gorgane reprezintă nişte locuri sacre active pentru numeroase triburi din Vestul Mijlociu.

Deosebit de interesant este Marele Gorgan al Şarpelui (din ţinutul Adams, statul Ohio) care, după toate probabilităţile, apără porţile şi lumile de dincolo, atât cea de jos (subpământeană), cât şi cea de sus (astrală). Anomaliile gravitaţionale şi geomagnetice serioase care se observă în această zonă aduc un argument în plus în acest sens, atât pentru indieni, cât şi pentru reprezentanţii mişcării New Age. Este posibil ca Marele Gorgan al Şarpelui să fie singura construcţie paleoastronomică care combină calendarul solar şi cel lunar.

 


Lasă un comentariu