A fost piatra antică de la Al-Naslaa tăiată de nişte extratereştri / zei, cu un laser imens? O enigmă nedezlegată…


În vestul deșertului An-Nafud, la 220 de kilometri de orașul Tabuk, se află oaza Taima. În acest loc pustiu, printre nisipuri și stânci, un mister atrage în special turiștii – Al-Naslaa, o imensă formațiune pietroasă, parcă tăiată în jumătate de sabia unui uriaș. Există două părți ale acestei pietre gigantice din timpuri imemoriale.

Deșertul Al Nafoud este o mare uriașă de nisip din nordul Peninsulei Arabe, cu o lungime de 290 km și o lățime de 225 km. Acesta este unul dintre cele mai uscate locuri de pe Pământ – aici plouă o dată sau de două ori pe an, iar furtunile puternice de nisip nu sunt neobișnuite.

În zonă se mai găsesc stânci, acoperite cu numeroase petroglife antice, care înfățișează oameni și animale, unele dintre imagini datând din epoca neolitică, altele dintr-o perioadă relativ târzie.

Revenind la piatra gigantică secţionată în două, cu o tăietură perfect plană și subțire, toată lumea se întreabă: cine a reușit să taie această piatră atât de exact, chiar prin mijloc? Cum a fost tăiată piatra? Si de ce? Cine ar fi putut așeza atât de bine piatra pe aceste margini, încât întreaga structură să nu se destrame de-a lungul mileniilor?

Au fost prezentate o mulțime de ipoteze pentru a explica acest megalit. Unii cred că megalitul este creația vechilor zei sau extratereștri. Alţii zic că ar fi vorba de o tehnologie extraterestră, de genul unui uriaş laser, cu ajutorul căruia a fost tăiată piatra. Iar dacă totul e o creaţie artificială, trebuie ca acesta este un monument antic ridicat în memoria unui eveniment.

Unii zic că roca a fost tăiată cu unelte de cupru și apoi curățată din interior cu o piatră ponce. Însă, pare absolut imposibil – ar fi fost extrem de greu.

Însă, geologii spun că tăietura neobișnuită a stâncii Al-Naslaa a apărut din motive naturale. Din cauza climei (ziua este insuportabil de cald, iar noaptea foarte rece), pietrele se extind la căldură și se micșorează la frig. Drept urmare, piatra se fisurează, iar fisura arată perfect plat.

Totuşi, pe această piatră se observă un petroglif – un bărbat și un cal, însoţit de un text. Iar acestea sunt, în mod clar, artificiale, făcute de mâna omului. Cine a făcut acest petroglif şi cu ce scop? Până la urmă, misterul pietrei tăiate din deşertul arabic persistă…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO