Vânturile pe planeta Venus au crescut inexplicabil de mult…la 400 de kmh! Astronomii habar n-au de ce… Se apropie planeta X?


vanturi pe VenusVânturile de pe planeta Venus devin din ce în ce mai rapide, conform datelor strânse de la nava spaţială europeană Venus Express, care supraveghează „Luceafărul” de 6 ani. Rezultatele a două studii diferite au relevat că vânturile au ajuns deja la viteza de 400 km/h, faţă de 300 km/h cât erau ele în anul 2006. Planeta Venus e cunoscută pentru ciudata sa atmosferă care se roteşte în jurul ei, odată la 4 zile.

„Aceasta este o creştere enormă a vitezei vântului în atmosferă. O asemenea mare variaţie n-a fost niciodată observată pe Venus, şi nu ştim de ce a apărut ea”, a declarat Igor Katunţev, de la Institutul de Cercetare Spaţială din Moscova. Echipa dr.Katunţev a determinat viteza vântului, prin măsurarea mişcării norilor deasupra planetei Venus, ce sunt fotografiaţi non-stop de nava spaţială Venus Express.

Deocamdată, oamenii de ştiinţă sunt incapabili să explice creşterea bizară a vitezei vântului pe această planetă, fiind necesare mai multe investigaţii suplimentare. În primul rând, cercetătorii nu au reuşit nici măcar să răspundă la întrebarea: ce e cu această remarcabilă super-rotaţie a planetei Venus, care se învârte de 50 de ori mai repede decât perioada de revoluţie a planetei?

Şi de ce a crescut atât de mult viteza vântului? Care să fie explicaţie? Nu cumva… se apropie celebra planetă X de noi?

 


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO