Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Oamenii de ştiinţă spun că în centrul galaxiei noastre se află o imensă „gaură de vierme”, prin care am putea călători instantaneu în întreg Universul! A construit-o vreo civilizaţie extraterestră avansată?


gaura de viermeUn nou studiu arată posibilitatea ca în centrul galaxiei noastre să nu se afle o gaură neagră (cum se credea până în prezent), ci o gaură de vierme masivă, scrie site-ul New York Daily News. Concept dezvoltat doar în literatura SF, găurile de vierme reprezintă scurtături teoretice prin spațiu şi timp, care ar putea permite unei nave spațiale călătorească dintr-o parte a Universului în alta în doar câteva secunde, fără a fi nevoie să traverseze întreg spațiul. Chiar dacă nu există nicio dovadă directă a existenţei găurilor de vierme, fizicienii speculează de mult timp această posibilitate. Chiar Albert Einstein a propus ideea găurilor de vierme în teoria sa a relativităţii generale. Aşadar, citez din articolul mai sus menţionat:

Recentul film SF „Interstellar” al regizorului Christopher Nolan ar putea beneficia de o promovare gratuită, ca urmare a publicării unui nou studiu științific care sugerează că găurile de vierme – portaluri spațiale în alte dimensiuni – ar putea face parte din galaxia noastră. O lucrare publicată în revista „Analele Fizicii” sugerează că materia întunecată din centrul Căii Lactee ar putea reprezenta o gaură de vierme, în care oamenii ar putea intra și deplasa… nu se ştie unde!  Această teorie incredibilă oferă mai multe formule, pentru a argumenta că, din punct de vedere matematic este posibil să existe o gaură de vierme în Calea Lactee.

Acest portal ar putea fi la fel de mare ca galaxia în sine, iar dacă ar exista, noi am fi capabili să-l explorăm, afirmă acest studiu. „Rezultatul nostru este foarte important, deoarece confirmă existența posibilă a unei găuri de vierme în cele mai multe dintre galaxiile spiralate”, concluzionează specialiştii. Unul dintre cercetatori a declarat ca această gaură de vierme teoretică este identică cu cea din filmul SF „Interstellar”.

Unul dintre autorii studiului, Paolo Salucci, a declarat că nu se poate şti cu siguranţă că această gaură de vierme există în Calea Lactee, dar arată că, din punct de vedere teoretic, ea ar putea să existe. Acest studiu se bazeaza pe un altul care presupunea că în centrul galaxiei noastre se află o gaură neagră; acum, cercetătorii cred că gaura neagră este, de fapt, o gaură de vierme.

P.S. Cea mai inteligentă întrebare ar fi această: dacă, într-adevăr, în centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, se află o gaură de vierme, unde duce aceasta? Este conectată ea cu alte galaxii? Această gaură de vierme a apărut în mod natural, sau a construit-o o civilizaţie extrem de avansată?


Lasă un comentariu