Am putea vedea trecutul de pe planeta noastră, cu ajutorul telescopului? Ce-ar fi să ne uităm la celebra bătălie a lui Napoleon de la Waterloo, din 1815?


Toţi cei pasionaţi de fizică şi astronomie (dar nu numai) ştiu acest lucru: atunci când privim cu ochiul liber, sau prin telescop, la lumina stelelor, de fapt noi vedem trecutul. Se ştie că viteza luminii este de circa 300.000 km/s. Soarele nostru se află la circa 150 de milioane de kilometri distanţă. Asta înseamnă că luminii Soarelui îi ia aproximativ 8 minute şi 20 de secunde pentru a ajunge în faţa ochii noştri. Deci, noi când privim Soarele, ne uităm în trecut, în urmă cu peste 8 minute. Când ne uităm la Sirius, cea mai strălucitoare stea de pe cerul nopţii, care e situat la 8,6 de ani-lumină faţă de noi, vedem, de fapt, trecutul în urmă cu peste 8 ani.

Dar, ce-ar fi dacă ar exista o invenţie, astfel încât, cu ajutorul telescopului, să vedem trecutul, dar nu de pe alte astre, ci chiar de pe Pământ? Despre acest lucru se vorbeşte într-un videoclip YouTube, în care, cu ajutorul unui cilindru rotitor, folosindu-ne de principiul îndoirii luminii de către gravitaţie, am putea vedea în trecutul nostru.

Nu ar fi frumos, să vedem, de exemplu, bătălia de la Waterloo, din 1815, în care a fost înfrânt Napoleon? Dar eu mă gândeam altfel: dacă nişte extratereştri care se află la circa 200 de ani-lumină s-ar uita pe planeta noastră cu un telescop extraordinar de puternic, ei ar putea să vadă acum această bătălie de la Waterloo şi ar spune despre noi că suntem o civilizaţie înapoiată şi sângeroasă. Nu ar putea ca această imagine a trecutului nostru să fie captată, într-un fel, şi s-o vedem şi noi? Nu doar de acei presupuşi extratereştri?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock