O nouă teorie revoluţionară: timpul are 2 dimensiuni, formând o buclă! Astfel, e posibilă călătoria în timp…


Nu puteți intra într-o „altă dimensiune”, așa cum vrea să ne facă să credem literatura SF, ci, mai degrabă, dimensiunile sunt modul în care trăim în lume. Dar, conform unui om de ştiinţă, dr. Itzhak Bars, de la Universitatea California de Sud, timpul nu are una, ci două dimensiuni. Dacă ar fi adevărată, teoria ar putea repara cea mai mare ruptură în fizică – cea între mecanica cuantică și teoria relativităţii generale.

Cele trei dimensiuni normale sunt: sus-jos, stânga-dreapta, înainte-spate și, în plus, dimensiunea timpului. Dar, în teoria lui Bars, timpul nu este liniar, ci un plan bidimensional în curbura interconectată prin aceste dimensiuni.

Dr. Bars a creat „fizica celor două timpuri” de peste un deceniu. Totul a început atunci când el a început să pună sub semnul întrebării rolul pe care timpul îl joacă în relaţia cu gravitația și alte forțe. Deși ideea de mai multe dimensiuni sună bizară, din ce în ce mai mulți fizicieni o iau în considerare, pentru că ea ar putea permite ca teoria unificată a fizicii să apară. Aceasta ar reuni toate forțele fundamentale ale Universului într-o singură ecuație matematică.

Două dimensiuni ale timpului ar face posibilă deplasarea în timp. În loc să fie liniar, la un anumit punct, timpul formează o buclă; în acest fel, puteți călători înapoi sau înainte în timp.

Dar, dacă există toate aceste dimensiuni suplimentare, de ce nu le experimentăm? În teoria celor două timpuri, ele sunt atât de infinit de mici, încât nu le putem vedea. Din acest punct de vedere, noi traversăm aceste dimensiuni minuscule ale timpului, dar niciodată nu le observăm. Dacă am avea o tehnologie care să acţioneze la nivel subatomic, am putea fi în măsură să detectăm aceste dimensiuni suplimentare ale timpului.

În teoria celor două timpuri, cele patru dimensiuni cu care suntem familiarizați sunt doar o „umbră” a celor șase pe care le întâlnim. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, atunci toată fizica va trebui reexaminată. Principiul lui Heisenberg afirmă că puteți măsura o particulă pentru un moment sau pentru o poziție, dar nu ambele simultan. De ce acest lucru? – a rămas un mister. Poate că ele sunt în timpuri diferite.

Bars insistă asupra faptului că teoria celor două timpuri este mai mult decât o simplă ecuaţie matematică. El crede că aceste dimensiuni suplimentare se află acolo, fiind la fel de reale ca cele trei dimensiuni ale spațiului și una a timpului pe care o experimentăm direct. Dacă s-ar dovedi adevărată, ea ar putea chiar explica de ce, după o căutare exhaustivă, nu am reușit să găsim axionii, presupusele blocuri de materie întunecată.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO