Pe când avea doar 8 ani, Edward Ryall a văzut o stea căzătoare. Se întâmpla în 1908 şi tatăl lui i-a spus că era vorba despre cometa Halley. Micul Edward i-a replicat tatălui că mai văzuse acea cometă. Băieţelul a fost pedepsit pentru că minţise. Din cauza aceasta copilul a păstrat pentru el atât de multe lucruri pe care ar fi vrut să le povestească.
Doar când a devenit adult şi s-a căsătorit, a avut curajul să îi mărturisească câteva fapte tulburătoare soţiei sale, dar a trebuit să mai aştepte câţiva ani, înainte de a-şi publica experienţele. Totuşi, în 1974, a apărut la Londra „Second time around” (A doua oară pe aici), în care Ryall relatează o viaţă anterioară, trăită în secolul al XVII-lea.
Pe vremea aceea, se numea John Fletcher şi se născuse în 1645, în Somerset. Mic proprietar de pământuri, a participat la revolta împotriva ducelui Monmouth şi la numeroase evenimente istorice pe care le relatează, în detaliu, în această carte. Ba chiar a trăit o tragică poveste de dragoste cu o oarecare Melanie. În 1685, în timpul unei noi bătălii, a fost ucis de un soldat al regelui James al II-lea al Angliei.
Multiplele precizări din cartea lui Ryall sunt impresionante prin realismul şi acuitatea lor. Nicio carte de istorie nu furnizează atâtea detalii, numele membrilor clerului local, al notabililor din regiune, datele evenimentelor menţionate. A trebuit să fie folosit un dicţionar pentru a se înţelege anumite cuvinte şi expresii folosite în epoca respectivă. Ryall a mai descris câteva obiecte domestice şi agricole, necunoscute în zilele noastre. În plus, a enumerat toate monedele care circulau în zilele acelea. A precizat că numeroasele amintiri din secolul al XVII-lea făceau parte integrantă din mintea sa, la fel ca şi acelea din existenţa actuală. Ele persistau în conştiinţă şi apăreau fără niciun fel de dificultate.
Profesorul Ian Stevenson, cunoscut pentru cercetările sale asupra amintirilor din alte vieţi, a studiat cazul lui Ryall şi a schimbat cu el o importantă corespondenţă. Stevenson semnalează remarcabila exactitate a faptelor relatate şi mai ales modestia autorului, în ceea ce priveşte fructificarea materială şi publică a experienţei sale, ceea ce nu se întâmplă de fiecare dată la cei care pretind că au trăit acest gen de evenimente. Cât despre cometa Halley, ea a apărut pe cer, acum trei veacuri, cu trei zile înainte de moartea lui Fletcher.