A mai avut Pământul încă un satelit (în afară de Luna) în trecutul îndepărtat? Acesta a fost de vină pentru dispariţia dinozaurilor?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Se ştie că, potrivit oamenilor de ştiinţă, dinozaurii au dispărut de pe faţa pământului în urmă cu 65 de milioane de ani. Ni s-a tot spus că de vină ar fi un asteroid sau o cometă, care s-a prăbuşit pe Terra. Acel corp ceresc trebuie să fi fost unul extrem de mare, formând un crater imens în locul în care s-a prăbuşit pe Terra. Imediat, o undă de şoc a zdruncinat planeta noastră, iar atmosfera a fost acoperită cu nori imenşi de praf, care au răcit dramatic toată suprafaţa Terrei.

Dar, despre ce cometă sau asteroid a fost vorba? Am citit într-o lucrare o ipoteză foarte interesantă: e posibil ca în trecutul extrem de îndepărtat, Terra să fi avut încă un satelit (încă o Lună), care, apropiindu-se de Pământ mult prea mult decât actuala Lună, s-a dezagregat în momentul când a pătruns în atmosfera terestră, rămășițele ei distrugând întreaga viață din zona în care a căzut pe Pământ. Așa s-ar explica dispariția dinozaurilor.

Ipoteza este una extrem de interesantă, iar eu zic că ar trebui luată în considerare… Chiar a fost o perioadă când pe Terra puteam vedea doi sateliţi naturali?

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO