A mai avut Pământul încă un satelit (în afară de Luna) în trecutul îndepărtat? Acesta a fost de vină pentru dispariţia dinozaurilor?


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Se ştie că, potrivit oamenilor de ştiinţă, dinozaurii au dispărut de pe faţa pământului în urmă cu 65 de milioane de ani. Ni s-a tot spus că de vină ar fi un asteroid sau o cometă, care s-a prăbuşit pe Terra. Acel corp ceresc trebuie să fi fost unul extrem de mare, formând un crater imens în locul în care s-a prăbuşit pe Terra. Imediat, o undă de şoc a zdruncinat planeta noastră, iar atmosfera a fost acoperită cu nori imenşi de praf, care au răcit dramatic toată suprafaţa Terrei.

Dar, despre ce cometă sau asteroid a fost vorba? Am citit într-o lucrare o ipoteză foarte interesantă: e posibil ca în trecutul extrem de îndepărtat, Terra să fi avut încă un satelit (încă o Lună), care, apropiindu-se de Pământ mult prea mult decât actuala Lună, s-a dezagregat în momentul când a pătruns în atmosfera terestră, rămășițele ei distrugând întreaga viață din zona în care a căzut pe Pământ. Așa s-ar explica dispariția dinozaurilor.

Ipoteza este una extrem de interesantă, iar eu zic că ar trebui luată în considerare… Chiar a fost o perioadă când pe Terra puteam vedea doi sateliţi naturali?

 


Lasă un comentariu