O, ce veste minunată! E posibil ca rover-ul NASA Curiosity să fi găsit viaţă pe planeta Marte!


Este vestea pe care toată lumea a așteptat să o audă: au fost descoperite posibile dovezi ale vieții extraterestre antice despre care oamenii de știință au speculat că ar fi putut prospera cândva pe planeta Marte, cu miliarde de ani în urmă. Carbonul asociat proceselor biologice a fost descoperit în probe analizate de rover-ul NASA Curiosity. Dar nu trebuie să ne entuziasmăm prea mult pentru această descoperire întrucât, ca întotdeauna în cazul unor astfel de descoperiri, este imposibil să excludem explicații alternative și va fi nevoie de studii suplimentare (și eventual de viitoare misiuni).

Rezultatele indică prezența unui tip de carbon, de obicei indicativ al proceselor biologice. „Găsim lucruri pe Marte care sunt interesante, însă am avea nevoie de mai multe dovezi pentru a spune că am identificat viața”, a spus Paul Mahaffy de la NASA. „Așa că ne uităm la ce altceva ar fi putut cauza semnătura carbonului pe care o vedem, dacă nu viața.”

Cheia pentru a determina dacă acest carbon este sau nu indicativ al vieții extraterestre antice este dată de diferențele dintre Pământ și Marte. „Cel mai greu este să renunțăm la Pământ și să renunțăm la părtinirea pe care o avem, încercănd cu adevărat să intrăm în elementele fundamentale ale chimiei, fizicii și proceselor de mediu de pe Marte”, a spus astrobiologul Goddard Jennifer L. Eigenbrode. „Trebuie să ne deschidem mințile și să gândim în afara cutiei”.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): phys.org

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO