„Creatura Brosny”: există un monstru necunoscut într-un lac din Rusia, care îi înfricoşează pe localnici şi vizitatori încă din secolul al XIII-lea?


Lacul Brosno este situat în regiunea Tver din vestul Rusiei, lângă Andreapol, la puțin peste 400 de km nord-vest de Moscova. Considerat a fi cel mai adânc lac din Europa, apa este înconjurată de mai multe sate abandonate. Locația îndepărtată este presărată de case uitate, prăbușite, dând zonei o senzație ciudată. Mulți oameni care călătoresc acolo pretind că se simt izolați și departe de orice semn de civilizație.

Dar, aici există legenda că în adâncurile lacului ar trăi un monstru misterios (Brosny), legendă ce-şi are rădăcinile încă din vremurile vechi. Cu coada sa lungă, capul ca un pește și gura uriașă, se spune că creatura ar înghiţi oameni, bărci și chiar insule întregi. Deși legendele despre Brosny datează din secolul al XIII-lea, oamenii din ziua de azi încă pretind că văd creatura înotând uneori pe lac.

O poveste veche despre monstrul (sau dragonul) Brosno provine de pe vremea vikingilor. Potrivit legendei, un grup mic de bărbați credea că zona din jurul lacului Brosno ar fi o locație bună pentru a-și ascunde comoara. Au observat o mică insulă situată la o distanță bună de țărm și s-au gândit că aceasta va fi un loc sigur pentru a-și ascunde prada. Aşa că ei s-au dus cu o barcă cu toată comoara și au început să traverseze lacul spre insulă. Însă, înainte de a putea ajunge pe malul insulei, creatura a apărut în fața lor. Potrivit legendei, monstrul a înghițit insula și i-a împiedicat pe vikingi să-și reușească sarcina, devorându-i şi pe vikingi înainte ca aceştia să se întoarcă pe uscat.

În unele povești locale, creatura nu se deranjează să iasă la suprafața lacului, ci pur și simplu își deschide gura pentru a permite oricăror bărci din jur să se scufunde înăuntru. În alte povești, martorii susțin că Brosny apărea ca un „munte de nisip” care se ridica deasupra lacului. Din cauza legendelor antice și poveștilor mai recente, mulți localnici ce locuiesc în jurul lacului se sperie să se apropie de apă, inclusiv să înoate, să se plimbe cu barca și să pescuiască.

Una dintre primele povestiri în care apare Brosny datează din secolul al XIII-lea. Potrivit legendei, armata tătaro-mongolă a întâlnit creatura în timp ce se îndrepta spre orașul Novgorod în timpul unei încercări de a extinde Imperiul Mongol. Şeful invadatorilor, care era şi nepotul lui Genghis Han – Batu Han – a decis să se oprească la Lacul Brosno pentru ca oamenii săi și caii lor să se poată odihni. În timp ce caii se apropiau de apă pentru a bea, o creatură enormă a apărut din lac și a surprins caii și oamenii. Deși armata îngrozită a încercat să fugă, Brosny și-a deschis gura uriașă și a devorat mulți dintre oameni și caii lor. Cei suficient de norocoși să supraviețuiască au fugit. Teribilul eveniment i-a îngrozit atât de tare încât supraviețuitorii au decis să-și pună capăt călătoriei.

Una dintre cele mai faimoase povești despre Brosny datează din anii 1941 – 1943, în timpul celui de-al doilea război mondial. Deși detaliile sunt neclare, povestea susține că un pilot german ar fi întâlnit creatura în timp ce zbura foarte jos, deasupra lacului Brosno. Povestea susține că creatura a capturat în gura sa avionul cu tot cu pilot.

În 2002, câțiva membri ai Asociației de Cercetare Kosmopoisk au călătorit la Lacul Brosno pentru a cerceta creatura din punct de vedere științific. Pentru a examina adâncurile lacului, echipa a folosit tehnologia de ecou profund. Conducătorul echipei ştiinţifice a explicat: „Ecoul profund a înregistrat o anomalie. Exista o masă uriașă, asemănătoare cu unui jeleu, de dimensiunea unui vagon de cale ferată, care se întindea cu cinci metri deasupra fundului lacului. Masa stătea nemișcată”. Echipa a încercat să forțeze masa să se miște, aruncând un dispozitiv incendiar în apă. Când dispozitivul a explodat, creatura a început să urce încet: „Ne-am uitat la apă și era limpede; nu era nimic asemănător cu un monstru; totuși ceva neobișnuit se simțea încă în apa lacului”.

Cercetătorii au stabilit că era vorba de o masă organică care nu poate fi identificată. Deși credeau că ar fi putut fi în viață la un moment dat, nu au putut determina ce era sau dacă ar fi fost Brosny.

Unii oameni cred că Brosny este de fapt un dinozaur care a scăpat cumva de dispariție și a reușit să supraviețuiască până în epoca modernă. „Presupusa formă a creaturii sugerează un ordin dispărut de reptile cu dinți, asemănătoare mamiferelor”, a spus paleontologul Nikolai Dikov. De fapt, mulți oameni susțin că în monștri de lac pot fi și dinozauri vii. Potrivit teoriilor prezentate de un grup de oameni de știință, monstrul din Loch Ness ar putea fi un pleziozaur cu gât lung, ceea ce înseamnă că vărul său rus Brosny ar putea fi, de asemenea, unul asemănător.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock